Ukrainos iždas - visiškai tuščias

Ukrainos parlamento frakcijos „Batkivščina“ lyderis Arsenijus Jaceniukas per Aukščiausiosios Rados posėdį pareiškė, kad valstybės iždo skola vietos biudžetams sudaro per 20 mlrd. grivinų (2,2 mlrd. JAV dolerių), informuoja „RBK-Ukraina“.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-02-25 12:45, atnaujinta 2018-02-15 23:08

Iždas tuščias. Jau kelios savaitės, kai nepadengiamos valstybinio biudžeto išlaidos, per 20 mlrd. grivinų yra įsiskolinta vietos biudžetams. Mums reikia mokėti užsienio kreditoriams. Todėl skubiai privalome suformuoti vyriausybę. Bet tai turi būti vyriausybė, kurioje bus galvojama ne apie politinius reitingus, o tik apie tai, kaip išgelbėti ekonomiką“, – pareiškė A.Jaceniukas.

Pasak jo, Vakarai pasirengę suteikti Ukrainai finansinę paramą, bet tik tuomet, kai bus suformuotas ministrų kabinetas.

Kaip jau antradienį skelbė Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Oleksandras Turčynovas, naujosios vyriausybės sudarymas atidedamas iki ketvirtadienio, vasario 27 dienos. Aukščiausioji Rada vyriausybės sudėtį turėjo pristatyti antradienį po to, kai savaitgalį buvo atstatydintas prezidentas Viktoras Janukovyčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.