Ukrainos kariai Sevastopolyje apgynė šturmuotą vadavietę

Bandymas Sevastopolyje šturmuoti ukrainiečių kariškių vadavietę „Krym“ šeštadienio naktį baigėsi be didesnių incidentų, tačiau nukentėjo įvykį nušvietę žurnalistai.

Ukrainos kariškiai atlaikė vadavietės šturmą.<br>AP nuotr.
Ukrainos kariškiai atlaikė vadavietės šturmą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC lr lrytas.lt

Mar 8, 2014, 7:24 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:54 PM

BBC žurnalistas, dirbęs įvykio vietoje nurodė, kad prorusiškos pajėgos, naudodamos kariuomenės sunkvežimį „KamAZ“, išvertė bazės vartus ir veržėsi prie vadavietės. Tačiau užpuolikai neiššovė nė vieno šūvio yra paliko bazę po „derybų“, praneša BBC.

BBC žurnalistas teigė matęs du sunkvežimius iš Rusijos Juodosios jūros laivyno, apsuptus ginkluotų asmenų.

Tuo metu objekte buvo apie 100 Ukrainos karių.

Tuo tarpu Ukrainos gynybos ministerija nurodė, kad Krymo taktinės grupės vadavietę bandė šturmuoti apie 20 žmonių - „kazokų“ ir „vietos savigynos dalinių“ narių, ginkluotų beisbolo lazdomis. Užpuolikai taip pat svaidė kurtinamąsias granatas.

Ukrainos bazės vadas ir jo pavaduotojas išėjo iš vadavietės ir vedė derybas su užpuolikais. Kiti Ukrainos kariai užsibarikadavo vienose iš kareivinių.

Kliuvo įvykio vietoje dirbusiems žurnalistams. Pranešama, kad keletas jų žiauriai sumušti. „Aksenovo smogikais“ pavadinti žmonės vijosi žurnalistės Jelenos Mechanik automobilį. Moters telefonas išjungtas.

Šis incidentas įvyko tą pačią dieną, kai Rusijos parlamentarai pareiškė paremsiantys Krymo gyventojus, jeigu jie nuspręs tapti Rusijos dalimi. Kovo 16-ąją Kryme vyks referendumas, ar autonominei respublikai likti Ukrainos sudėtyje ar prisijungti prie Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.