Tviskantys V.Janukovyčiaus rūmai jau išplėšti

Prabangūs buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus rūmai, kurių tviskanti prabanga nustebino ne tik Ukrainą, bet ir visą pasaulį, jau gerokai nuniokoti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2014, 8:34 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:53 PM

Savaitgalį paskelbtos naujausios nuotraukos iš V.Janukovyčiaus vilos Kijeve rodo, kad vandalai prabangiuose namuose gerokai pasidarbavo – dingo meno kūriniai, automobiliai, suvenyrai. Iškasti net kai kurie dekoratyviniai medžiai.

Kol kas nepaliesti tik viloje esantys gyvuliai ir salotų daržas.

Vila nuniokota nepaisant to, kad jai buvo skirta apsauga.

Ukrainos Vidais reikalų ministerija pranešė, kad nuo kovo 11-osios bus apribotas laisvas piliečių lankymasis Mežigorės rezidencijoje.

V.Janukovyčius aiškina, kad vilą Kijeve jis iš valstybės pirko už 3,2 mln. JAV dolerių (apie 8 mln. litų), o paskui suremontavo. Politikas tikina, kad daugelis prabangių vertybių, kurias žmones rado jo namuose, priklausė ne jam.

„Visa kita, kas ten dabar yra, man nepriklauso. Aš nuomojau dalį patalpų, kad vykdyčiau valstybės vadovo funkcijas. Tai mano biuras ir visa kita. Viso to, ką ten rodė, tuos gražius paveiksliukus, yra realūs savininkai, ir, aš galvoju, jūs greitai apie juos išgirsite, nes tarptautiniai advokatai labai greitai kreipsis į teismus, nes ši nuosavybė nėra Ukrainos.

Va taip. Visos kalbos, kad mano vyriausiasis sūnus visą tai valdo, yra netiesa. To niekada nebuvo ir aš niekada apie tai negirdėjau. Tai sugalvota tik dabar. Todėl visi gražūs paveiksliukai, visa ta iliustracija, kuri buvo padaryta norint mane diskredituoti, tai yra politinis triukas.

Visa tai, kas liečia tam tikras medžiagas, pinigus, turtą užsienyje, – aš niekada neturėjau jokio turto ir jo nevaldžiau. Niekada užsienyje neturėjau jokių sąskaitų. Aš viešas žmogus. Viskas, ką turėjau, buvo deklaruota ir viskas buvo mano sąskaitose", – tikino V.Janukovyčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.