Ukrainos partijos „Svoboda“ deputatai sumušė žurnalistą

Ukrainos dešiniosios partijos „Svoboda“ („Laisvė“) parlamentarai įsivėlė į nemalonų incidentą. Antradienį jie jėga privertė laikinai Ukrainos nacionalinės telekompanijos (UNTK) generalinio direktoriaus pareigas einantį Oleksandrą Panteleimonovą parašyti atsistatydinimo pareiškimą.

Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-19 15:15, atnaujinta 2018-02-15 07:11

Trečiadienį parlamentarai, kurių prievarta buvo įamžinta vaizdo įraše, sakė, kad kol kas neketina atiduoti deputatų mandatų, bet tikina, kad tyrimo metu jais nesidangstys.

„Galbūt nekorektiška forma (ir dėl to mes prašome atleidimo - veikėme emocingai) mes jį privertėme parašyti tą pareiškimą dėl išėjimo iš darbo. Bet sumušimų ir kitokios savivalės, apie kuriuos parašė žurnalistai, nebuvo“, – trečiadienį per trumpą spaudos konferenciją Kijeve pareiškė deputatas Ihoris Mirošnyčenka.

Internete išplatintoje vaizdo medžiagoje matyti, kad deputatai šiurkščiai elgdamiesi privertė O.Panteleimonovą rašyti pareiškimą, mušė jam per veidą ir galvą.

Partijos UDAR („Smūgis“) lyderis Vitalijus Klyčko kreipėsi į „Svoboda“ frakcijos narius su reikalavimu atiduoti savo mandatus.

„Profesinės O.Panteleimonovo veiklos įvertinimą turi pateikti visuomenė ir teisėsaugos organai, o ne liaudies deputatai jėgos metodais“, – sakoma V.Klyčko kreipimesi, kurį trečiadienį paskelbė partijos spaudos tarnyba.

„Esu įsitikinęs, kad tokiems liaudies deputatų poelgiams nėra paaiškinimo ir pateisinimo. Ukrainai nereikia politinių marodierių“, – pabrėžė V.Klyčko.

Ukrainos generalinio prokuroro pareigas einantis Olehas Machnickis jau pažadėjo objektyviai, be politinės potekstės įvertinti „Svoboda“ parlamentarų veiksmus.

„Šalis, kurioje deputatai nebaudžiami puola žurnalistus, negali vadintis laisva ir europietiška. Ir negali tikėtis civilizuotų šalių paramos“, – savo ruožtu pareiškė „Saviko Šusterio studijos“ (Savik Shuster's Studio) žurnalistai.

„Politinis marodieriavimas turi būti baudžiamas pagal karo meto įstatymus. Reikalaujame patraukti Oleksandro Panteleimonovo užpuolimo dalyvius griežčiausion atsakomybėn“, – sakoma jų pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.