Kinijoje save padegė tibetiečių vienuolė

Pietvakarių Kinijoje savaitgalį

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2014, 9:56 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:09 AM

Vienuolė, kurios vardas ir amžius nenurodomi, save padegė šeštadienį, Kardzės tibetiečių autonominėje prefektūroje Sičuano provincijoje, panešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi teisių gynimo organizacija „Free Tibet“ ir amerikiečių finansuojamas „Radio Free Asia“ (RFA).

Indijoje įsikūrusios Tibeto vyriausybės tremtyje parlamentaras Kalsangas Gyaltsenas RFA sakė, kad moteris save padegė atlikdama tradicinį apeiginio apėjimo aplink vienuolyną ritualą.

„Tibetiečiai, kurie buvo įvykio vietoje, įsikišo, užgesino ugnį ir nusiuntė ją į ligoninę“, – sakė K.Gyaltsenas. Radijas taip pat citavo anoniminius šaltinius, kurie sakė, kad ji padegė save norėdama pademonstruoti nepritarimą Pekino valdymui tibetiečių gyvenamuose rajonuose.

„Free Tibet“ sekmadienio pareiškime sakoma, kad komunikacijų linijos į Batango apygardą, kur įvyko incidentas, buvo uždarytos ir kad buvo sustiprintos saugumo priemonės.

Nuo 2009 metų Kinijoje save padegė mažiausiai 125 tibetiečiai, nurodo „Free Tibet“ ir RFA.

Naujausias incidentas yra jau trečias šį mėnesį – kovo 16 dieną Sičuano provincijoje taip žuvo du tibetiečiai. Kovas yra opus mėnuo tibetiečiams, kurie gyvena Činghajuje, Sičuane ir pačiame Tibete. Jų dvasinis lyderis Dalai Lama iš Kinijos turėjo bėgti 1959 metų kovo 10 dieną, po nesėkmingo tibetiečių sukilimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.