Lietuvos pilietybė Karaliaučiaus tarybos narėms kainavo postus

Rusijos prokurorai prašo sustabdyti

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-31 18:29, atnaujinta 2018-02-14 23:45

Su prašymu skubiai sustabdyti Danutos Jermakovos ir Danutos Požarnickos įgaliojimus Lietuvos-Rusijos pasienyje esančio Slavsko rajono Jasnojės kaimo gyvenvietės taryboje kreipėsi Karaliaučiaus strities prokurorai, rašo Rusijos portalas „Nezavisimaja gazeta“.

Prašymą atsiuntęs prokuroras Sergejus Tablickis nurodo, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino partijai „Vieningoji Rusija“ priklausančios politikės per pernai rugsėjį vykusius vietos savivaldos rinkimus nuslėpė nuo rinkimų komisijos, jog yra užsienio šalies pilietės.

Kaip rašo portalas „Nezavisimaja gazeta“, į prokuratūrą su prašymu išsiaiškinti šias aplinkybes kreipėsi Komunistų partijos pirmasis sekretorius Igoris Revinas.

Prokurorams Rusijos Vidaus reikalų ministerijos padalinys Karaliaučiuje patvirtino, kad rajono, kuris ribojasi su Lietuvos Šilutės ir Pagėgių savivaldybėmis, tarybos narės iš tiesų be Rusijos turi dar ir Lietuvos pilietybę. Tolesnį politikių likimą turėtų svarstyti vietos taryba.

Pažymima, kad nemažai pasienio su Lietuva gyventojų Karaliaučiaus srityje turi dvigubą pilietybę ir naudojasi jos teikiamomis privilegijomis – nevaržomai keliauti ne tik į Lietuvą, bet ir visoje Šengeno erdvėje.

Pernai rugsėjį Karaliaučiuje vykusiuose savivaldos rinkimuose triumfavo „Vieningoji Rusija“ - partijos atstovų tarybose užimtų vietų skaičius siekė 77,2 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.