Du rusai ketino pagrobti kandidatą į Ukrainos prezidentus

Ukrainos saugumo tarnyba (UST)

Lvovo srityje nežinomi asmenys planavo paimti įkaitais kelis žmones, tarp jų – kandidatą į šalies prezidentus.<br>AP nuotr.
Lvovo srityje nežinomi asmenys planavo paimti įkaitais kelis žmones, tarp jų – kandidatą į šalies prezidentus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 3, 2014, 7:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:44 PM

Pasak UST, sulaikyti du 27 ir 28 metų vyrai; vieno iš jų automobilyje rasta trotilo, 16 Makarovo pistoleto šovinių, metalinis cilindro pavidalo daiktas su pritvirtintu laidu (gali būti detonatorius), sąsiuvinis su įrašytais automobilių, kuriais važinėja kandidatas į prezidentus, numeriais ir pažymėtu jo kelionių grafiku.

Taip pat rasta planšetė su minimo politiko, Lvovo srities tarybos deputato, kuris yra buvęs ir Ukrainos liaudies deputatu, nuotraukomis, ketintų pagrobti asmenų gyvenamųjų namų atvaizdais ir privažiavimo prie jų schemomis.

Lvovo srities prokuratūra svarsto dėl baudžiamosios bylos kėlimo pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 112 straipsnį (kėsinimasis į valstybės ar visuomenės veikėjo gyvybę).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.