Somalyje nužudyti du JT darbuotojai

Buvo užsieniečiai

Pernai sukilėliai sostinėje Mogadiše įsiveržė į JT kompleksą ir nužudė 22 asmenis, o šių metų vasarį „Al Shabaab“ sukilėliai užpuolė JT automobilių konvojų.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Pernai sukilėliai sostinėje Mogadiše įsiveržė į JT kompleksą ir nužudė 22 asmenis, o šių metų vasarį „Al Shabaab“ sukilėliai užpuolė JT automobilių konvojų.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2014, 4:40 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:55 PM

JT misijos Somalyje (UNSOM) atstovas Aleemas Siddique teigė nežinantis, kas atsakingas už pareigūnų žūtį, taip pat pranešė, kad aukų tapatybės bus paviešintos prieš tai informavus jų artimuosius.

JT specialusis atstovas Somalyje Nicholas Kay vietos valdžios struktūras paragino kuo greičiau ištirti šią „bejausmę ataką“.

Organizacija nuo 1991 m. pilietinio karo šalyje pradžios Somaliui suteikė milijardų dolerių vertės humanitarinės pagalbos, tačiau JT darbuotojai dažnai tampa islamistų išpuolių aukomis.

Pernai sukilėliai sostinėje Mogadiše įsiveržė į JT kompleksą ir nužudė 22 asmenis, o šių metų vasarį „Al Shabaab“ sukilėliai užpuolė JT automobilių konvojų.

Buvo užsieniečiai

Šaltiniai Jungtinėse Tautose patvirtino, kad abu vyrai buvo JT Narkotikų kontrolės ir nusikalstamumo prevencijos biuro (UNODC) tarptautiniai konsultantai. 

Britanijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad vienas nužudytųjų buvo britas, o šaltiniai nurodė, kad kita auka buvo prancūzas. 

„Du baltaodžiai vyrai buvo nušauti oro uoste, kai išlipo iš lėktuvo“, – sakė vietos saugumo pareigūnas Mohamedas Mire. 

Pasak oro uosto pareigūno, užpuolikai vilkėjo policininkų uniformas. 

„Vienas iš jų mirė iš karto oro uoste, o kitas buvo nuvežtas į ligoninę, kur vėliau mirė nuo sužeidimų. Abu nužudytieji buvo baltaodžiai“, – sakė įvykio liudininkas Hassanas Ahmedas. 

„Mums žinoma apie Britanijos piliečio mirtį Somalyje balandžio 7 dieną. Esame pasiruošę suteikti konsulinę pagalbą jo šeimai šiuo sunkiu metu“, – nurodė Britanijos užsienio reikalų ministerijos atstovas. 

Galkajo oro uostas yra už 575 km į šiaurę nuo sostinės Mogadišo pačiame atsiskyrusios Putlando valstijos pasienyje. 

Remiantis pranešimais, konsultantai atvyko į Galkają susitikti su Somalio pareigūnais piniginių pervedimų paslaugų reformos – šalyje ketinama pakeisti dabartinę oficialią bankų sistemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.