Pietų Korėja neatleis Šiaurei už prostitute pavadintą prezidentę

Seulas pirmadienį pasmerkė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-04-28 10:52, atnaujinta 2018-02-14 11:16

Sekmadienį per valstybinę žiniasklaidą paskelbtame tulžingame komentare Pchenjanas palygino Park Geun-Hye su „paguodos moterimi“ ir apkaltino ją pataikaujant savo „sąvadautojui“ B.Obamai.

Panaudotas žodis taip pat gali reikšti „mieląjį tėtuką“ – taip vadinami vyrai, remiantys paprastai gerokai jaunesnius savo meilužius ar meilužes.

„Paguodos moterimis“ buvo vadinamos moterys ir merginos, Antrojo pasaulinio karo metais paimtos į Japonijos imperijos armijos sekso vergiją.

Pchenjano komentaras, kurio formuluotės buvo „stiprios“ net pagal įprastų, išraiškingų Pchenjano kalbų standartus, buvo paskelbtas kitą dieną po to, kai JAV prezidentas B.Obama baigė dviejų dienų vizitą Pietų Korėjoje, kur Šiaurės Korėją pavadino „valstybe pariju“, kurios izoliacija tik didės, jei ji įvykdys savo ketvirtą branduolinį bandymą.

Šiaurės Korėjos Komitetas taikiam Korėjos susivienijimui (CPRK) apkaltino Park Geun-Hye esant „šeimininko“ „marionete“, jiems siekiant dar labiau izoliuoti Pchenjaną, ir grasino, kad prezidentė sumokės „didelę kainą“.

„Ji ... atskleidė savo niekingą tikrąjį veidą kaip ... purvina JAV paguodos moteris ir žema prostitutė, pardavinėjanti šalį“, – buvo sakoma Pchenjano pareiškime.

„Park Geun-Hye pastarojo meto elgesys su Obama buvo kaip nedoros, nesubrendusios merginos, maldaujančios gangsterių sumušti kažką, kas jai nepatinka“, - pareiškė CPRK.

„Arba kaip gudrios prostitutės, entuziastingai bandančios kažką apšmeižti kūniškai atsiduodama galingam sąvadautojui“, - pridūrė Komitetas, kurio pareiškimą citavo Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Šis pribloškiamas plūdimasis pasigirdo po kelis mėnesius trukusių vis spalvingesnių asmeninių išpuolių Park Geun-Hye adresu, pavyzdžiui, pareiškimo, kad ji yra „sau po nosim vapanti valstietė“, „žemos kokybės politikė“, kalbanti „nesuprantamas nesąmones“.

Pirmadienį Seulas smogė atgal, pasmerkė naujausius „amoralius“ pareiškimus ir paragino Pchenjaną gerbti vasarį pasiektą susitarimą, kuriuo abi šalys įsipareigojo nutraukti žodžių karą.

„Šiaurės (Korėja) ... ne tik dar kartą sulaužė šį susitarimą, bet ir toliau amoraliu aktu skelbė neapsakomus keiksmus ir šlykščius žodžius“, – sakė Susivienijimo ministerijos, kuri yra atsakinga už santykius su Šiaurės Korėja, atstovas Kim Eui-Do.

„Jeigu Šiaurės (Korėja) jaučia bent menkiausią užuojautą savo žmonėms, ... ji turėtų nutraukti savo beprasmišką elgesį ir žengti keliu į bendradarbiavimą ir bendrą gerovę“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.