Popiežiaus kelionė po Artimuosius Rytus bus grynai religinė

Popiežius Pranciškus

Popiežius Pranciškus trečiadienį pareiškė, kad jo artėjanti kelionė po Artimuosius Rytus bus „grynai religinė“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus trečiadienį pareiškė, kad jo artėjanti kelionė po Artimuosius Rytus bus „grynai religinė“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-21 16:06, atnaujinta 2018-02-13 16:33

„Tai bus grynai religinė kelionė“, – sakė iš Argentinos kilęs popiežius maždaug 50 tūkst. maldininkų miniai per visuotinę audienciją Šv.Petro aikštėje prieš šeštadienį prasidedančią trijų dienų kelionę į Izraelį, Jordaniją ir Palestiniečių teritorijas.

Pasak Pranciškaus, pagrindinės kelionės, kurią Vatikanas vadina „maldos piligrimystė“, tikslas – susitikti su krikščionių ortodoksų dvasiniu lyderiu Baltramiejumi I ir „pasimelsti už taiką toje žemėje, kuri tiek daug kentėjo“.

Kelionė prasidės šeštadienį – popiežius Pranciškus skris į Amaną ir susitiks su Sirijos pabėgėliais. Iš ten jis vyks į Betliejų, Tel Avivą, ir Jeruzalę.

Paskutinę vizito dieną, pirmadienį, jis dalyvaus šventose mišiose toje vietoje, kurioje, kaip tiki krikščionys, Jėzus Kristus valgė paskutinę vakarienę su savo draugais.

Pranciškus taip pat trumpam susitiks su Izraelio, Jordanijos ir palestiniečių vadovais.

Tikisi, kad paskatins siekti taikos regione 

Jordanija trečiadienį išreiškė viltį, kad popiežiaus Pranciškaus vizitas į Šventąją Žemę prisidės prie stabilumo regione užtikrinimo ir padės išjudinti įstrigusias Artimųjų Rytų taikos derybas. 

„Popiežiaus gegužės 24-26 dienų vizitas neša taiką daugybe prasmių“, – sakė vyriausybės atstovas Mohammadas Momamni spaudos konferencijoje. 

„Mes tikimės, kad šis vizitas paskatins taikos ir stabilumo siekį regione, Izraelio ir palestiniečių taikos procesą“, – sakė M.Momamnis, kuris taip pat yra informacijos ministras. 

Tuo tarpu ministras pirmininkas Abdullah Nsuras grupei žurnalistų pareiškė, kad „popiežiaus vizitas prisidės prie Jordanijos civilizuoto įvaizdžio stiprinimo ir parodys, kad karalystė yra taikos ir saugumo oazė šiame neramiame regione su kraujo, karų ir represijų jūra“. 

Popiežius Pranciškus Jordanijoje apsilankys šeštadienį, pradėdamas savo pirmąją kelionę po Artimuosius Rytus. 

Jis susitiks su karaliumi Abdullah II, aukos mišias stadione po atviru dangumi ir susitiks su Sirijos pabėgėliais – pasinaudodamas proga pasisakys prieš karą ir priverstinę krikščionių migraciją iš Artimųjų Rytų šalių. 

Jordanija yra priglaudusi maždaug 600 tūkst. Sirijos pabėgėlių. 

Popiežiaus Pranciškaus apsilankymo karalystėje proga ir minint popiežiaus Pauliaus VI apsilankymo šalyje 1964-aisiais 50-ąsias metines, Jordanija išleidžia specialius pašto ženklus. 

Po kelias valandas truksiančios viešnagės Jordanijoje Pranciškus vyks į Betliejų, Tel Avivą ir Jeruzalę, Paskutinę vizito dieną, pirmadienį, jis dalyvaus šventose mišiose toje vietoje, kurioje, kaip tiki krikščionys, Jėzus Kristus valgė paskutinę vakarienę su apaštalais. 

Pranciškus taip pat trumpam susitiks su Izraelio, Jordanijos ir palestiniečių vadovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.