Vokietijos žydus šokiravo kraštutinių dešiniųjų sėkmė

Vokietijos žydų

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 26, 2014, 7:38 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:13 PM

Vokietijos centrinės žydų tarybos pirmininkas Dieteris Graumannas pareiškė, kad ekstremistinės partijos pasirodė šokiruojančiai gerai sekmadienio rinkimuose.

Savo pareiškime jis paminėjo Prancūziją, Vengriją ir Graikiją, kuriose „dešiniojo sparno parlamentarai dabar eina į Europos Parlamentą iš visos Europos, kad vykdytų savo antieuropietišką ir ekstremistinę politiką“.

„Dabar raginame demokratines partijas užkirsti kelią tokiam mąstymui ir ginti bei išsaugoti europietiškas vertybes“, – sakė D.Graumannas.

Jis taip pat pareiškė, kad „antisemitizmo spektras“ tapo „žiauria realybe“ po to, kai šeštadienį Briuselio žydų muziejuje ginkluoti asmenys nušovė keturis žmones.

„Su tokiais dalykais negalima taikstytis ir tai turėtų būti pirmoji žinia, kurią turėtų paskelbti Europos Parlamentas“, – sakoma D.Graumanno pareiškime.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas Walteros Steinmeieris pareiškė, kad jį labai šokiravo šis išpuolis.

„Nereikia nė sakyti, kad visais požiūriais ir iš visų galimų perspektyvų tai, kas ten įvyko, yra visiškai nepriimtina“, – pirmadienį sakė ministro atstovas spaudai.

D.Graumannas netoleruojamu pavadino faktą, kad ekstremistinė griežtai prieš imigraciją pasisakanti Vokietijos nacionaldemokratų partija (NPD) užsitikrino vieną vietą Europos Parlamente.

Rasizmui ir antisemitizmui neturi būti vietos Europoje, pareiškė D.Graumannas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.