Už žiaurų jauno italo nužudymą lietuviams - griežta bausmė

Trims Didžiojoje Britanijoje

Bylos duomenimis, nuteistieji - 26-erių Aleksandras Žuravliovas, 24-erių Saulius Tamoliūnas ir 21-erių Linas Židonis - aukai sudavė daugiau nei 100 smūgių rankomis.
Bylos duomenimis, nuteistieji - 26-erių Aleksandras Žuravliovas, 24-erių Saulius Tamoliūnas ir 21-erių Linas Židonis - aukai sudavė daugiau nei 100 smūgių rankomis.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 8, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:29 AM

Trys Kento grafystės Meidstauno mieste gyvenantys lietuviai už pernai spalio 20-ąją įvykdytą žiaurų italo Joele'io Leotta'os nužudymą nuteisti po 20 metų kalėjimo.

Dar 12 metų kalėjimo jiems skirta už J.Leottos vaikystės draugo ir kambarioko Alexo Galbiati sunkų sužalojimą, praneša kentonline.co.uk.

Bylos duomenimis, nuteistieji - 26-erių Aleksandras Žuravliovas, 24-erių Saulius Tamoliūnas ir 21-erių Linas Židonis - aukai sudavė daugiau nei 100 smūgių rankomis, metaliniu vamzdžiu, rūbų pakaba ir įvairiais kitais daiktais.

Teisėjas Phillipas Statmanas antradienį teisme tvirtino „neišgirdęs nė lašelio gailesčio“ iš trijų kaltinamųjų.

Jis konstatavo, kad L.Židonis ir S.Tamoliūnas neturėjo ankstesnių nusižengimų, tuo metu A.Žuravliovas buvo teistas dėl kelių nusikaltimų Lietuvoje, buvo pagautas vairuojantis neblaivus.

Dar vienas lietuvis – 31-erių Tomas Geležinis – buvo išteisintas dėl abiejų kaltinimų.

J.Leotta su draugu į Didžiąją Britaniją atvyko pernai ir po šešių dienų buvo nužudytas. Jis buvo įsidarbinęs padavėju viename miesto centre esančiame italų restorane. Per užpuolimą nukentėjęs jo draugas A.Galbiatis čia dirbo indų plovėju. Abu vaikinai gyveno virš restorano įrengtame bute, aukštu žemiau, nei nuteistieji.

Į vaikinų kambarį vėlų vakarą agresyvi lietuvių trijulė įsiveržė išlaužusi duris. Anot prokuroro, jie klaidingai pamanė, neva italai pasiskundė namo savininkui dėl triukšmo lietuvių kambaryje.

Valstybinį kaltinimą palaikiusi prokurorė Philippa McAtasney teisme tvirtino, kad visi trys egzekucijos vykdytojai prisipažino vartoję alkoholį, o brutalus nusikaltimas įvykdytas spontaniškai, iš anksto neplanavus.

Bylos duomenimis, nusikaltėlių bute apie 23 val. vakaro kilo grumtynės. Maždaug po 15 minučių jie nusileido aukštu žemiau ir įsiveržė į italų kambarį išlaužę duris, kur ir įvykdė išpuolį. Pasak prokurorės, po pirmosios smurto bangos trijulė išėjo iš kambario, tačiau po kelių minučių grįžo tęsti egzekucijos.

„Aukos buvo mušamos, spardomos ir daužomos bet kuo, kas pakliuvo po ranka“, - teisme tvirtino prokurorė.

A.Žuravliovas teisme prisipažino labai mažai prisimenantis iš to vakaro įvykių, tuo metu S.Tamoliūnas ir L.Židonis tikino gynęsi. T.Geležinis teismui tvirtino bandęs sustabdyti smurtą.

A.Galbiatis, liudydamas teismui, sakė, jog po pirmosios atakos jis užsirakino vonioje, tačiau grįžę užpuolikai išlaužė duris ir toliau jį talžė ir liovėsi tik jam susmukus ant žemės bei apsimetus, jog prarado sąmonę.

Viskam nurimus, nukentėjusysis nusileido į apačią bei rado savo draugą J.Leottą gulintį prie laiptų, greta išėjimo iš pastato.

Vaikinas telefonu bandė iškviesti policiją, tačiau dėl prastos anglų kalbos bendrosios pagalbos tarnybos operatorius jo iškart nesuprato. Pareigūnams prireikė apie 15 minučių išsiaiškinti, jog nusikaltimas įvykdytas vos už keliasdešimties metrų nuo policijos nuovados.

J.Leotta buvo be sąmonės nugabentas į ligoninę Londone, tačiau po kelių valandų nuo sužalojimų mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda