ES įvedė sankcijas aukštiems Pietų Sudano kariuomenės vadams

Europos Sąjunga (ES)

Europos Sąjunga ketvirtadienį įvedė kelionių draudimą ir įšaldė sąskaitas dviems Pietų Sudano kariuomenės lyderiams už žiaurumus ir trukdymą pasiekti taiką<br>AFP/Scanpix nuotr.
Europos Sąjunga ketvirtadienį įvedė kelionių draudimą ir įšaldė sąskaitas dviems Pietų Sudano kariuomenės lyderiams už žiaurumus ir trukdymą pasiekti taiką<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2014, 5:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:05 AM

Sankcijos šiems asmenims, kurių pavardės bus paskelbtos joms įsigaliojus penktadienį, įvestos praėjus keliems mėnesiams po žiaurių prezidentui Salvai Kiirui ištikimų karių ir jo varžovo buvusio pavaduotojo sukilėlių vado Rieko Macharo rėmėjų susirėmimų.

Dėl, ES žodžiais, „siaubingų žmogaus teisių pažeidimų ir nusikaltimų žmoniškumui“, šioje naujausioje pasaulio valstybėje žuvo mažiausiai 10 tūkst. žmonių ir dar daugiau nei 1,5 milijono šalies gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Taip pat Pietų Sudanui paliekamas galioti ginklų embargas, sakoma oficialiame pranešime.

ES diplomatai atsisakė įvardinti minėtų dviejų karinių vadų tapatybes, bet vienas leido suprasti, kad abu jie kovoja skirtingose stovyklose. „Mes nieko nepalaikome“, – sakė šaltinis..

Pasak ES, sausio 23 dieną pasirašyto ir gegužės 9 dieną dar kartą patvirtinto paliaubų susitarimo pažeidimas yra „nepriimtinas“.

„Todėl ES nusprendė imtis pirmojo prevencinių priemonių žingsnio prieš asmenis, kurie yra atsakingi už IGAD (Rytų Afrikos tarpvalstybinė plėtros organizacija) vadovaujamo taikos proceso žlugdymą, paliaubų (sutarties) nesilaikymą ir baisius žmogaus teisių pažeidimus“, – nurodoma pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.