Įtakingai „Yahoo“ vadovei pakvipo skandalinga byla

Nesutinki su manimi pasimylėti – neteksi darbo. Neva tokio perspėjimo sulaukė viena bendrovės „Yahoo“ darbuotoja iš vienos svarbiausių kompanijos vadovių. Pakvipo skandalinga byla, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Daily Mail“ informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-15 08:07, atnaujinta 2018-02-11 23:48

Maria Zhang vos kiek daugiau nei prieš metus tapo vieno svarbaus korporacijos „Yahoo“ gamybos padalinio vadove.

Iš pradžių vadovavusi vienai kompanijai Siatle M.Zhang persikėlė į Kalifornijos valstiją, kai jos mažesnę bendrovę nupirko „Yahoo“.

Kartu persikraustė ir gabi kolegė – Nao Shi. Abi moterys, net ir gavusios atsakingas pareigas, apsigyveno kartu „Yahoo“ joms išnuomotame bute.

N.Shi teigia, kad vieną vakarą jos vadovė ją nemaloniai nustebino – nuoga įsliuogė į lovą, kurioje paprastai miegodavo N.Shi. Pastaroji persikraustė ant sofos ir užmigo, tačiau M.Zhang esą paryčiais atsliūkino ir palindo po ta pačia antklode, aistringai bučiuodama savo pavaldinę.

„Atsibudau ir išsigandau. Buvau šokiruota. „Ką tu darai?“ – klausiau, o ji prisipažino, kad aš jai jau kurį laiką patikau, nors pati pabrėžiau, kad mėgstu ją kaip žmogų, o ne kaip meilužę“, – teigė N.Shi.

Pasinaudojusi savo padėtimi M.Zhang esą ėmė šantažuoti pavaldinę ir su ja mylėtis kone kasnakt.

„Ji man žadėjo šviesią ateitį, jeigu sutiksiu, ir priešingai – atleidimą iš darbo, „Yahoo“ akcijų netekimą, karjeros žlugimą, jei atsisakysiu“, – pasakojo N.Shi.

Be to, kartu vadovė esą krovė vis daugiau papildomo darbo.

„Viršvalandžius turėjau dirbti iškart po sekso su ja“, – sakė nukentėjusioji.

Nepaisant tokio „atsidavimo“, N.Shi galiausiai darbe buvo įvertinta neigiamai, išleista nemokamų atostogų, o tada ir atleista. Ir visa tai, anot N.Shi, įvyko kaip tik po to, kai ji dėl vadovės elgesio pamėgino skųstis bendrovės darbuotojams.

Jie esą ne tiktai nereagavo į N.Shi nusiskundimus, bet ir atsisakė pradėti vidaus tyrimą. Bet po to, kai N.Shi buvo atleista, M.Zhang sulaukė šaukimo į teismą. „Yahoo“ padalinio vadovė kaltinama lytiniu priekabiavimu ir neteisėtu atleidimu iš darbo.

M.Zhang advokatai atmetė nukentėjusiosios skundą kaip išsigalvojimą, kurio nėra netgi kuo pagrįsti.

„Maria yra puiki „Yahoo“ vadovė ir mes ketiname kovoti siekdami nuplauti nuo jos šią dėmę“, – apie kaltinimus sakė „Yahoo“ nusamdyti advokatai.

Įdomu tai, kad dar balandžio mėnesį Silicio slėnyje, kur sutelkta dauguma JAV moderniųjų technologijų bendrovių, leidžiamas žurnalas M.Zhang paskelbė įtakingiausia šių metų vietos moterimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.