Pyktis prieš Rusiją auga - užpuolė rusiškus bankus

Rusija yra atsakinga dėl katastrofos Rytų Ukrainoje, kai buvo numuštas „Malaysia Airlines“ orlaivis. Tokia vis daugiau palaikymo sulaukianti nuomonė Ukrainoje bei Vakaruose kursto aistras. Štai Kijeve praėjusią naktį buvo užpultas rusiškas bankas „Ruskij standart“, praneša lenta.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-21 12:13, atnaujinta 2018-02-11 20:21

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį nežinomi vyriškiai apmėtė Kijevo centre esantį rusišką banką fejerverkais ir pabėgo. Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė organizacija „Juodasis komitetas“. Ši pusiau anarchistinė grupuotė dar pernai aktyviai rengė protestus prieš tuometinę Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus valdžią, o internete save apibūdina, kaip vienminčių pilietiškai nusiteikusių ukrainiečių grupę, kuriai „atsibodo pasyviai stebėti į tai, kas vyksta šalyje“.

„Ruskij standart“ yra rusiškas bankas, tad kiekviena jame padėta kapeika finansuoja rusų okupantų pajėgas Rytų Ukrainoje ir Kryme. Ukraina privalo išvaryti rusišką verslą iš savo teritorijos. Jeigu mūsų valdžia nepajėgi to padaryti, tai padarys patys piliečiai!“ – sakoma grupės pareiškime.

Tai jau ne pirmas išpuolis prieš rusiškus bankus. Kitas rusiškas bankas „Sbernak“ per pastarąjį mėnesį buvo užpultas net kelis sykius – sykį buvo išdaužti langai, o kitą kartą pastatas apmėtytas raudonos spalvos dažais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.