Estai leis balsuoti ir 16-mečiams?

Estijos vyriausybė pritarė

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2014, 4:52 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:55 PM

Toks sprendimas taip pat reikalauja konstitucijos keitimo ir pritarimo dvejose Estijos parlamento kadencijose, todėl geriausiu atveju įstatymas būtų taikomas 2017 m. savivaldos tarybų rinkimuose. Preliminariais skaičiavimais, priėmus naująsias pataisas balsuotojų skaičius padidėtų 24 tūkstančiais.

Balsavimo amžiaus sumažinimas Estijoje buvo svarstomas keletą pastarųjų metų, tačiau tam priešinosi Centro partijos atstovai. Šios partijos narys Viktoras Vasiljevas gegužę pareiškė, kad jaunimui „rūpi visai kiti dalykai“ ir tik penktadalis iš jų tikrai ateitų balsuoti. Anot V. Vasiljevo, politika besidomintys jaunuoliai turėtų stoti į politinių partijų jaunimo organizacijas, kur galima gauti supratimą apie politinį šalies gyvenimą.

Įstatymų pataisas pateikę Reformų ir Socialdemokratų partijos nariai įsitikinę, kad 16-mečiai yra pakankamai subrendę balsavimui, o rinkimų amžiaus sumažinimas į politiką įtrauktų daugiau jaunų žmonių ir „subalansuotų“ senstančią Estijos visuomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.