„Islamo valstybė“ pažėrė grasinimų ir Vladimirui Putinui

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė” internete paskelbė vaizdo įrašą, kuriame grasinama prezidentui Vladimirui Putinui. Džihadistai tikina, kad atkeliaus į Rusiją ir išlaisvins Čečėniją bei visą Kaukazo regioną, rašo „International Business Times”.

„Islamo valstybė“ nusitaikė ir į Rusijos prezidentą V.Putiną.<br>„YouTube“ nuotr.
„Islamo valstybė“ nusitaikė ir į Rusijos prezidentą V.Putiną.<br>„YouTube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-08 14:14, atnaujinta 2018-02-09 17:20

Vaizdo įrašas, manoma, buvo nufilmuotas islamistų užgrobtoje Sirijos oro bazėje – vaizdo įraše nusifilmavęs teroristas sėdi kariniame lėktuve.

„Ši žinutė yra tau, Vladimirai Putinai! Tai yra orlaiviai, kuriuos siuntei Basharui al Assadui, ir mes juos tau grąžinsime. Prisimink tai!” – sakė teroristas.

„Mes su Alacho pagalba išlaisvinsime Čečėniją ir visą Kaukazą! Islamo valstybė jau čia, čia pasiliks ir plis su Alacho malone”, – įspėja kitas islamistų kovotojas.

Jis kreipiasi į Rusijos prezidentą V.Putiną ir prideda: „Tavo sostas jau yra supurtytas, jis jau pavojuje ir subyrės mums atvykus į Rusiją – mes jau pakeliui, Alachui leidus!”

Teroristų grupė paskelbė karą JAV dėl jų vykdomų oro smūgių šiaurinėje Irako dalyje. Tačiau, rodos, Rusija, tiekdama ginklus Damasko režimui, sukėlė ne menkesnį islamistų įtūžį. Sirijos prezidentą B.al Assadą vaizdo įraše teroristai vadina kiaule.

Rusijos saugumo tarnybos mano, kad šimtai kovotojų iš Kaukazo regiono išvyko į Vidurinius Rytus ir prisijungė prie „Islamo valstybės” grupuotės.

Vienas žymiausių „Islamo valstybės“ vadų Omaras al Shishani yra Gruzijoje gimęs čečėnas. Jis Gruzijos ir Rusijos kare 2008 metais šnipinėjo Rusiją ir padėjo Gruzijos kariuomenei planuoti gynybą.

O Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas savo „Instagram” paskyroje pavadino grupės pareiškimą „vaikiškais grasinimais”. Jis teigė, kad islamistų kovotojai kalbėjo tai, ką „jų vadai iš Vakarų saugumo tarnybų liepė jiems pasakyti”.

„Šie kvailiai neturi nieko bendro su islamu. Jie yra triukšmingi viso pasaulio musulmonų priešai. Naivūs žmonės nusprendė grasinti Čečėnijai ir visai Rusijai su dviem lėktuvais. Jie gali sėdėti kad ir dviejuose tūkstančiuose orlaivių, bet jie Rusijos nepasieks“, – rašė R.Kadyrovas."

„Aš, prisiimdamas visa atsakomybę, skelbiu, kad tas, kuris sugalvos grasinti Rusijai ir tarti prezidento V.Putino vardą, bus sunaikintas, – rėžė R.Kadyrovas. – Mes net nelauksime, kol jis sės prie lėktuvo šturvalo.“

Prieš pasirodant šiam islamistų vaizdo įrašui, Rusijos gynybos ministerija pasmerkė „Islamo valstybės“ veiksmus ir pareikalavo, kad Kinija ir Vakarai kiltų į kovą ir sustabdytų grupuotės kampaniją visuose Vidurio Rytuose.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?