Prezidentas atsidūrė Tarptautiniame baudžiamajame teisme

Kenijos lyderis Uhuru Kenyatta trečiadienį tapo pirmuoju prezidento pareigas

Kenijos lyderis Uhuru Kenyatta trečiadienį tapo pirmuoju prezidento pareigas einančiu politiku, pasirodžiusiu Tarptautiniame baudžiamajame teisme (TBT), kuris jį kaltina nusikaltimais žmoniškumui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kenijos lyderis Uhuru Kenyatta trečiadienį tapo pirmuoju prezidento pareigas einančiu politiku, pasirodžiusiu Tarptautiniame baudžiamajame teisme (TBT), kuris jį kaltina nusikaltimais žmoniškumui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2014, 1:30 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:48 AM

U.Kenyatta, kuris prieš išskrisdamas į Hagą valdžios įgaliojimus perdavė savo pavaduotojui, buvo iškviestas atsakyti į klausimus apie jo teismo procesą dėl įtarimų, kad jis suorganizavo smurtą po rinkimų 2007-2008 metais.

Kilo chaotiškų scenų, kai U.Kenyatta, kuris vilkėjo juodą kostiumą ir baltus marškinius, ėjo į smarkiai saugomą TBT, nieko nepasakęs savo šalininkams ar žiniasklaidos atstovams.

Įtakingas Rytų Afrikos valstybės lyderis bus išklausytas teisėjams pasakius, kad jam iškelta byla yra „kritiškoje sandūroje“.

Pasitarimas dėl bylos statuso buvo sušauktas kaltintojams pareiškus, kad Kenijos vyriausybė nepateikia įrodymų prieš U.Kenyattą, nors gynyba tai neigia.

Ne kartą atidėliotoje byloje neliko mažiausiai septynių kaltintojų liudininkų, esą dėl kyšių ir bauginimo.

Teisėjai gali nuspręsti nusiųsti bylą nagrinėti arba jos atsisakyti, nes kaltintojai sakė, kad neturi pakankamai įrodymų.

Prieš U.Kenyattos atvykimą prie Teismo dainavo ir šoko grupelė demonstrantų, kurių daugelis vilkėjo Kenijos vėliavos spalvų drabužius ir laikė transparantus su paramos U.Kenyattai žinutėmis.

Ant vieno didelio transparanto buvo parašyta: „Šalin rankas nuo mūsų prezidento, jis nekaltas“.

„Turėjome čia šiandien ateiti, nes, žinoma, jis yra nekaltas, jis niekada nedalyvavo jokiuose žudymuose“, – sakė 46 metų Paulas Kobia iš Nairobio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?