Vladimiras Putinas dalyvaus G-20 viršūnių susitikime

Australijos iždininkas Joe Hockey sekmadienį patvirtino, kad Vladimiras Putinas dalyvaus „Didžiojo dvidešimtuko“ (G-20) lyderių susitikime lapkričio mėnesį, nepaisant susirūpinimo Rusijos pastarųjų mėnesių veiksmais Ukrainoje.

V.Putinas atvyks į G-20 susitikimą.<br>AP nuotr. iš archyvo
V.Putinas atvyks į G-20 susitikimą.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 12, 2014, 11:44 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 4:36 PM

Australijos patvirtinimas, kad Rusijos lyderis dalyvaus viršūnių susitikime, pasirodė po to, kai Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pasakė, kad kitą savaitę taip pat susitiks su V.Putinu.

„Tik vakar kalbėjausi su Rusijos finansų ministru ... ir jis tikrai patvirtino, kad prezidentas Putinas atvyks į G-20 lyderių susitikimą Brisbane“, – sekmadienį ryte transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“ (ABC) sakė J.Hockey.

„Tai tikrai buvo kitų G-20 narių konsensusas – kad prezidentas Putinas dalyvautų. Ir aš galvoju, kad per tą susitikimą bus visapusiško ir atviro dialogo su prezidentu Putinu“, – sakė jis.

J.Hockey pridūrė, jog „tikrai (buvo) stipri JAV prezidento, Vokietijos kanclerės ir kitų nuomonė, kad jis turėtų dalyvauti“.

Buvo klaustukų dėl to, ar V.Putinas dalyvaus – dėl šešis mėnesius trunkančio ir daugiau kaip 3,3 tūkst. gyvybių pareikalavusio konflikto Rytų Ukrainoje, tarp Kijevo ir prorusiškų separatistų.

Nepritarimas jo dalyvavimui suintensyvėjo po to, kai liepą Rytų Ukrainoje buvo numuštas „Malaysia Airlines“ keleivinis lėktuvas ir žuvo visi 298 jame buvę žmonės, tarp jų – 38 Australijos piliečiai ir gyventojai.

Tačiau buvo nuomonės keitimosi dėl Rusijos dalyvavimo ženklų, kai J.Hockey per G-20 finansų ministrų susitikimą rugsėjo mėnesį pasakė, jog šalys narės mano, kad jos dalyvavimas padėtų spręsti geopolitinę įtampą.

Australijos premjeras Tony Abbottas sekmadienį sakė, kad „nėra patenkintas“ dėl daugelio Rusijos užsienio politikos aspektų, bet jo šalis neturinti teisės „pasakyti „taip“ ar „ne“ atskiroms G-20 narėms“.

„Rusija yra G-20 narė ir ... mes įpareigoti priimti Rusijos lyderį šioje šalyje“, – sakė jis žurnalistams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.