Popiežius pasaulį nustebino kalbomis apie visatos atsiradimą

„Didysis sprogimas ir evoliucijos teorija neprieštarauja Bažnyčios mokymui“, – Vatikano popiežiškosios akademijos susirinkime sakė popiežius Pranciškus. To nėra pripažinęs joks kitas pontifikas, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Daily Mail“ informacija.

Popiežius Pranciškus įsitikinęs, kad mokslo ir tikėjimo tiesos yra suderinamos.<br>AFP nuotr.
Popiežius Pranciškus įsitikinęs, kad mokslo ir tikėjimo tiesos yra suderinamos.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2014, 7:32 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 8:23 AM

Katalikų bažnyčios vadovas Vatikane susirinkusiems mokslininkams kalbėjo, kad visatos atsiradimo ir žmonijos vystymosi teorijos yra suderinamos su katalikiškąja pasaulio sukūrimo versija.

„Didysis sprogimas, kurį šiandien mes laikome pasaulio atsiradimo momentu, ne tik nepaneigia dieviškojo kūrėjo įsikišimo, bet ir reikalauja jo, – kalbėjo popiežius Pranciškus. – Tai buvo Dievo planas. Krikščionys turėtų atmesti idėją, kad pasaulis atsirado visiškai atsitiktinai.“

Pontifikas teigė, kad katalikų mokymas suderinamas ir su Charleso Darwino sukurta rūšių evoliucijos teorija. Jis teigė, kad nereikia Dievo įsivaizduoti kaip „burtininko su stebuklinga lazdele“, kuris sugeba viską.

„Dievas sukūrė gyvybę ir leido kiekvienam gyvam padarui vystytis pagal gamtos dėsnius, kuriuos jis davė“, – teigė popiežius Pranciškus.

Pastaruoju metu Katalikų bažnyčia nebemoko kreacionizmo – tikėjimo, kad Dievas sukūrė pasaulį per šešias dienas – ir teigia, jog Pradžios knygoje pasakojama istorija yra graži alegorija.

Kalbėdamas mokslininkams dvasininkas gyrė savo pirmtaką popiežių Benediktą XVI ir jo siekį panaikinti mokslo tiesų nepripažįstančios Bažnyčios įvaizdį, kuris ją persekioja dar nuo viduramžių.

„Benediktas XVI yra didis popiežius.

Didis dėl savo stiprybės ir skvarbaus proto, didis dėl savo duoklės teologijai, didis dėl savo meilės Bažnyčiai ir žmonijai, didis dėl savo dorybių ir religingumo“, – iš Šventojo Sosto pasitraukusį emeritą gyrė dabartinis Katalikų bažnyčios vadovas.

Šie pontifiko žodžiai skambėjo akademijoje atidengiant iš bronzos išlietą popiežiaus Benedikto XVI biustą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.