Už Pietų Korėjos serialų žiūrėjimą skyrė mirties bausmę

Antradienį buvo išplatintas pranešimas Šiaurės Korėjos parlamentui apie dešimties vyresniųjų valdančiosios partijos narių egzekuciją. Pranešama, kad politikams mirtį atnešė Pietų Korėjos serialų žiūrėjimas, kyšininkavimas ir trumpalaikiai romanai. Iš viso šalies vadovas Kim Jong-unas šiemet mirčiai jau nuteisė penkiasdešimt politikų ir valdininkų, skelbia „Daily Mail“.

Kim Jong -uno tėvas Kim Jong - ilas ir senelis Kim Il Sungas savo valdymo metu kruopščiai saugojo Šiaurės Korėjos žmones nuo bet kokios įtakos iš užsienio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kim Jong -uno tėvas Kim Jong - ilas ir senelis Kim Il Sungas savo valdymo metu kruopščiai saugojo Šiaurės Korėjos žmones nuo bet kokios įtakos iš užsienio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2014, 11:14 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 3:40 AM

Pietų Korėjos serialų, kurių žiūrėjimas šalyje draudžiamas, visai nesunku įsigyti – didelė jų įvairovė sukasi juodojoje rinkoje. Kim Jong -uno tėvas Kim Jong - ilas ir senelis Kim Il Sungas savo valdymo metu kruopščiai saugojo Šiaurės Korėjos žmones nuo bet kokios įtakos iš užsienio. Tačiau Kim Jong-unas dėl interneto ir mobilaus ryšio išplitimo tai padaryti sekasi sunkiau.

Pranešimas apie dešimties politikų egzekuciją paviešintas praėjus vos savaitei po pareiškimo apie mirties bausmę šešiems aukšto rango šalies valdininkams. Tarp jų – susisiekimo ministras, oro pajėgų vadas, sporto programų vadovas.

Jei visa tai yra tiesa, šis mirties bausmių antplūdis būtų jau trečias nuo 2011 m., kuomet dabartinis šalies vadovas atėjo į valdžią. Naujausias pranešimas apie dešimties valdininkų egzekucijas pasirodė praėjus vos dienai po to, kai Šiaurės Korėjos vadovas po dešimtmetį trukusios tylos aptarė galimybę susitikti su Jungtinių Tautų žmogaus teisių ekspertais.

JT žmogaus teisių vadovas Marzukis Darusmanas pasakojo, kad jį nustebino Šiaurės Korėjos atstovų apsvarstyta galimybė surengti susitikimą ir aplankyti jų šalį. Tačiau jis teigė abejojantis, ar susitikimas įvyks, mat Kim Jong-unas primygtinai reikalauja JT žmogaus teisių atsiimti kaltinimus Šiaurės Korėjai už žmogaus teisių pažeidimus, kuriuos organizacija pateikė Tarptautiniam kriminaliniam teismui.

Pranešime apie Šiaurės Korėjos pažeidimus, kuris išleistas vasarį, buvo detaliai kalbama apie daugybę pažeidimų, įskaitant darbo stovyklų naudojimą, kankinimus, badą ir žudymus, kurie prilyginami nacių eros žiaurumams.

Parengė Emilija Riaukaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?