Izraelis nugriovė du palestiniečių namus Rytų Jeruzalėje

Pareigūnų nurodymu, pastatai, kuriems, anot jų, nebuvo išduoti statybos leidimai, buvo nugriauti paryčiais Abu Toro rajone, pietrytinėje senamiesčio dalyje.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 4, 2014, 4:18 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 7:38 AM

Pareigūnų nurodymu, pastatai, kuriems, anot jų, nebuvo išduoti statybos leidimai, buvo nugriauti paryčiais Abu Toro rajone, pietrytinėje senamiesčio dalyje.

„Šįryt, 5 valandą, maždaug 90 policininkų ir du buldozeriai išvarė mus iš pastato ir pradėjo jį griauti, neleidę net pasiimti savo daiktų“, – sakė vieno iš nugriautų namų savininkas Hamza Abu Rajabas naujienų agentūrai „Retuers“.

Pasak jo, dabar jo 17 asmenų šeima liko benamė. Tuo tarpu Jeruzalės savivaldybė pranešė paklususi nurodymui nugriauti du nebaigtos statybos namus, kurie buvo statomi be leidimų teritorijoje, kurioje statybos yra uždraustos.

„Savivaldybė laikosi įstatymo dėl neteisėtų namų statybų, vienodai visose miesto dalyse“, – sakoma pranešime.

Pastaraisiais mėnesiais įtampa Silvano ir Abu Toro rajonuose labai padidėjo – beveik kasnakt vyksta palestiniečių ir Izraelio policijos pareigūnų susirėmimai, per kuriuos palestiniečiai svaido akmenis ir leidžia petardas į pareigūnus, o šie atsako garsinėmis granatomis ir ašarinėmis dujomis.

Po liepą ir rugpjūtį buvusių konfliktų Gazoje ir kelių dešimčių žydų naujakurių persikėlimo į Silvaną pastarosiomis savaitėmis neramumai dar labiau išryškėjo. Nepasitenkinimą dar labiau pakurstė žydų ortodoksų reikalavimas, kad jiems būtų leista melstis vienoje senamiesčio vietoje, kurią žydai ir musulmonai laiko šventa, nepaisant kelis dešimtmečius jiems galiojusio draudimo, kuriam Izraelis buvo pritaręs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.