Mirė karo veteranas, surengęs „Didįjį pabėgimą“ iš senelių namų

Mirė devyniasdešimtmetis

B.Jordanas buvo laikomas dingusiu apie 12 valandų.<br>AP nuotr.
B.Jordanas buvo laikomas dingusiu apie 12 valandų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-01-06 19:34, atnaujinta 2018-01-16 20:32

Bernardas Jordanas, kurio „Didįjį pabėgimą“ pasaulio žiniasklaida pristatė kaip Antrojo pasaulinio karo kovingos dvasios pavyzdį, ramiai mirė ligoninėje.

„Jo čia visi labai ilgėsis. Maldomis ir mintimis esame su jo žmona“, – sakė Amanda Scott (Amanda Skot), bendrovės „Gracewell Healthcare“, laikančios senelių namus „The Pines“ Hovo mieste Anglijos pietinėje pakrantėje, vadovė.

Buvęs Karališkojo jūrų laivyno karininkas praėjusių metų birželį pabėgo iš senelių namų prisisegęs savo medalius po lietpalčiu ir dalyvavo veteranų susitikime Prancūzijos šiauriniame Uistrehamo miestelyje prieš ceremonijas, kuriose buvo paminėtos sąjungininkų pajėgų išsilaipinimo Normandijos paplūdimiuose, įvykusio 1944 metų birželio 6-ąją, 70-osios metinės.

B.Jordanas buvo laikomas dingusiu apie 12 valandų, kol vienas jaunesnis veteranas paskambino į slaugos namus ir pranešė, kad jam nieko nenutiko, tačiau jis yra Prancūzijoje su buvusiais ginklo broliais.

„Puikiai praleidau laiką – man išties malonu, kad tai padariau“, – B.Jordanas sakė grįžęs į senelių namus.

Slaugos namams vadovaujanti bendrovė tvirtino, kad veteranui nebuvo uždrausta dalyvauti atminimo ceremonijose, kaip anksčiau buvo pranešta.

Administracija mėgino išrūpinti jam akredituotą kelionę, tačiau nebespėjo to padaryti, nes prašymas buvo pateiktas „paskutinę minutę“, nurodė bendrovė „Gracewell Healthcare“.

Daugelis Britanijos laikraščių šią istoriją pernai nušvietė savo pirmuosiuose puslapiuose, o kai kurie ją praminė „Didžiuoju pabėgimu“ – pagal garsų 1963 metų Holivudo filmą „Great Escape“ apie sąjungininkų karius, pabėgusius iš vienos nacių karo belaisvių stovyklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.