Rusijos vaikams propagandą grūdo net kalėdiniuose spektakliuose

Kalėdiniai pasirodymai Rusijoje dažniausiai rengiami pasakų motyvais, su veikėjais iš pasakų pasaulio. Šiais metais Rusijos vaikai buvo supažindinami su naujomis temomis: sankcijos Rusijai, Rusijos branduolinis arsenalas ir Jungtinių Valstijų „kvaili politiniai sprendimai“, skelbia „The Moscow Times“.

Šiais metais Rusijos vaikai buvo supažindinami su naujomis temomis: sankcijos Rusijai, Rusijos branduolinis arsenalas ir Jungtinių Valstijų „kvaili politiniai sprendimai“.<br>RIA Novosti nuotr.
Šiais metais Rusijos vaikai buvo supažindinami su naujomis temomis: sankcijos Rusijai, Rusijos branduolinis arsenalas ir Jungtinių Valstijų „kvaili politiniai sprendimai“.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2015, 7:15 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:57 AM

Dėl prastų politinių santykių tarp Rusijos ir JAV per Ukrainoje vykusią krizę, Lipecko miesto (maždaug 400 km į pietus nuo Maskvos) koncertų salėje Rusijos vaikams buvo surengtas stipriai politizuotas pasirodymas.

Internete išplatintas vaizdo įrašas leidžia pamatyti šiame renginyje dalyvausius personažus, vaizduojančius Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentą Baracką Obamą, vilkintį Kalėdų senelio rūbais ir JAV valstybės departamento atstovę Jen Psaki, atrodančią tarsi elfė.

Tokie Jungtinių Valstijų atstovai simbolizavo jų tautos „kvailumą“, o rusai nenumaldomai gyrėsi savo šalies branduoliniu arsenalu.

„Teisingai sakoma Rusijoje, kad visi amerikiečiai yra kvaili“, - B. Obamos veikėjas skelbia žiūrovams. „Tai ne mano kaltė, kad esu tokia kvaila“, - jam paantrino J. Psaki personažas.

Tuoj pat po to, kai J. Psaki elfės personažas garsiai praneša, kad Jungtinės Valstijos „sumanė pertvarkyti pasaulį pagal savo poreikius“ ir grasina sankcijomis, Rusiją vaizduojantys personažai – vilkintys tradicinių pasakų herojų rūbais, į tai pateikia atsaką besiremiant savo karine jėga.

„Šiuo metu turime naujus kovotojus, ginančius ir saugančius Rusiją. Tai – Rusijos balistinės raketos „Topol M“, „Iskander“ ir „Bulava“, - Rusiją atstovaujantis personažas pasakojo susirinkusiems.

Pasirodymas užbaigiamas Rusijos prezidento Vladimiro Putino kalba, pasakyta praėjusiais metais per tarptautinę Valdajaus diskusijų klubo konferenciją. Šio pasisakymo metu Rusijos prezidentas Krymo teritorijos prisijungimą pavadino „išdidaus lokio veiksmais“, kuris laikosi savo pozicijos, nukreiptos prieš JAV imperializmą.

„Rusijos lokys neprašys jokio leidimo“, - teigė V. Putinas. „Mūsų pasaulio dalyje lokys yra laikomas taigos šeimininku, kuris tikrai neketina pereiti į kitą klimato zoną... Rusų lokys niekam neleis užimti jam priklausančios taigos.“

Didžiulis lokį vaizduojantis personažas pasirodo scenoje ir pasigirdus optimistiškai melodijai nerangiai ir išdidžiai pasipučia.

Rusų vaikai - ne vieninteliai, kurie yra mokomi apie savo šalies branduolinę galią. Pokalbių laidos vedėjas Dmitrijus Kiseliovas, šiuo metu naujienų agentūros „Sputnik“ vadovas, dar praėjusiais metais įspėjo, kad Rusija turi pakankamai branduolinių ginklų, kad „Jungtines Valstijas paverstų radioaktyviaisiais pelenais.“

Pasakų personažai taip pat siejami su politiniais įvykiais. Praėjusiais metais Rusijos švietimo ir mokslo ministras grasino atsisakyti matematikos vadovėlio ir išimti jį iš rekomenduojamo pradinės mokyklos knygų sąrašo, dėl nepakankamai pabrėžiamų patriotinių jausmų, vaizduojant tokius personažus kaip Snieguolė ir Pelenė.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.