Praėjo metai po kanapių legalizavimo Kolorade. Kas pasikeitė?

Praėjo metai nuo tada, kai JAV Kolorado valstijoje, pirmojoje šalyje, buvo legalizuota marihuana. Kaip tai paveikė žmonių sveikatą, nusikalstamumą ir gyvenimą valstijoje? Regis, blogiausios prognozės neišsipildė, rašo „The Independent“

Kanapių legalizavimas nelėmė didesnio nusikalstamumo.<br>Reuters nuotr.
Kanapių legalizavimas nelėmė didesnio nusikalstamumo.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-20 21:07, atnaujinta 2018-01-15 12:11

„Pastebėjome, kad gyvenimas valstijoje beveik nepakito“, - pasakojo vienas Denverio policijos pareigūnas.

Jokia respublikonų partijos bijota socialinė katastrofa neįvyko, gatvėse nepadaugėjo bedarbių pakampėmis besišlaistančių narkomanų, tegia policijos pareigūnai.

„Policijos pareigūnai nesusidūrė su jokiais darbo pokyčiais“, - teigė Denveryje dirbantis policininkas.

Kanapių legalizavimas ne tik nelėmė didesnio nusikalstamumo, bet ir padėjo sukurti tūkstančius naujų darbo vietų, nes į valstiją ėmė plūsti turistai. Vienas vietos laikraštis netgi sukūrė atskirą skiltį, kurioje kritikas rašo apie išbandytas kanapes.

Denveryje, ir iki kanapių legalizavimo, ir dabar, smurtinių ir turto žalos nusikaltimų skaičius mažėjo. Policijos pareigūnai teigia, kad sumažėjo net ir narkotikų vartojimas tarp jaunų žmonių.

Per metus valstija surinko 60 mln. dolerių (51,8 mln. eurų) pajamų iš mokesčių už prekybą kanapėmis. 4 mln. iš surinktos sumos buvo paskirti naujoms miesto vystymo programoms.

Kolorado pavyzdys paskatino surengti balsavimus dėl marihuanos legalizavimo ir Vašingtono, Aliaskos ir Oregono valstijose. Įstatymo projektas neseniai buvo pateiktas ir Niujorko valstijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.