S. Lavrovas: „Rusija neleis prasidėti šaltajam karui“

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas per metinę spaudos konferenciją trečiadienį nurodė, kad Rusija neleis prasidėti naujam šaltajam karui, o kreipdamasis į Vakarų šalis tvirtino, kad vienašaliai veiksmai neprisidės prie pasaulio saugumo užtikrinimo. „Mes neleisime prasidėti naujam šaltajam karui, o mūsų partneriai turėtų suprasti, kad saugumo negalima užtikrinti bendrame darbe vykdant vienašalius veiksmus“, – nurodė S.Lavrovas.

S.Lavrovas kalbėjo apie itin pablogėjusius Maskvos ir Vašingtono santykius.<br>AP nuotr.
S.Lavrovas kalbėjo apie itin pablogėjusius Maskvos ir Vašingtono santykius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TASS–ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 21, 2015, 12:09 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:00 AM

Anot ministro, NATO siekia konfrontacijos su Rusija. „Dėl bendradarbiavimo sustabdymo buvo priimtas politinis sprendimas, ir tai nebuvo mūsų pasirinkimas“, – apie santykius su 28 šalių kariniu bloku kalbėjo S.Lavrovas. „Praėjusių metų įvykiai yra įtikinamas įrodymas, kad tik bendrais veiksmais galima pasiekti visuotinį saugumą ir stabilumą“, – pridūrė ministras, tvirtindamas, kad Vakarai stengiasi bet kokia kaina išlaikyti savo vadovavimą.

S.Lavrovas tvirtino, kad bandymai izoliuoti Rusiją neatneš jokių rezultatų. „Girdėjome kalbas, kad Rusija turi būti izoliuota. Tą ypač akcentavo JAV prezidentas Barackas Obama. Šie bandymai neatneš jokių rezultatų“, – įsitikinęs ministras.

S.Lavrovas taip pat kalbėjo apie itin pablogėjusius Maskvos ir Vašingtono santykius. Ministras pažymėjo, kad Rusija ragina JAV grįžti prie konstruktyvaus bendradarbiavimo, tačiau, anot diplomato, dialogas bus įmanomas tik tuo atveju, jei jis bus grįstas lygybe ir abipusiu interesų gerbimu. Ministras įsitikinęs, šių dviejų šalių santykiuose galiausiai nugalės logiška partnerystė.

Užsienio reikalų ministras taip pat tvirtino, kad Rusija nori tęsti abipusiai naudingą bendradarbiavimą su Europos Sąjunga (ES).

Kalbėdamas apie Ukrainos krizę, S.Lavrovas pabrėžė būtinybę plėtoti tiesioginį bendradarbiavimą tarp Kijevo pareigūnų ir vadinamųjų Donecko bei Luhansko liaudies respublikų, o keturšaliai susitikimai Normandijos formatu bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) misija turėtų prisidėti prie krizės sureguliavimo Ukrainos rytuose. Ministras akcentavo, kad Rusija pasiruošusi bet kokiam bendradarbiavimui, kuris būtų priimtinas tiek Kijevui, tiek separatistų lyderiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.