Vladimiro Putino fantazijos: ką jis rūko?

Internautai pašaipų banga sureagavo į, regis, ne juokais pasauliniu sąmokslu prieš Rusiją įtikėjusio šios šalies prezidento Vladimiro Putino pasvarstymą, esą „Ukrainos armija yra NATO legionas“. Nufilmuotas Rusijos lyderio pasisakymas buvo kiek patobulintas, o prie jo pridėtas klausimas: „Ką rūko Putinas?“

Internautai šaiposi iš V.Putino teiginių, esą Ukrainos armija yra NATO legionas.<br>„Twitter“ nuotr.
Internautai šaiposi iš V.Putino teiginių, esą Ukrainos armija yra NATO legionas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2015, 8:34 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:55 PM

V.Putinas dar pirmadienį pareiškė, kad Ukrainos armija yra NATO legionas, kuris nesilaiko nacionalinių Ukrainos interesų, o siekia geopolitinių tikslų – Rusijos sulaikymo.

„Mes dažnai sakome: Ukrainos armija, Ukrainos armija. Iš tikrųjų, kas ten kariauja? Ten tikrai iš dalies yra oficialių Ginkluotųjų pajėgų dalinių, bet žymia dalimi tai vadinamieji savanoriški nacionalistiniai batalionai“, – aiškino V.Putinas Sankt Peterburge Kalnakasybos universiteto studentams.

„Iš esmės tai jau ne armija, o užsienio legionas, šiuo atveju užsieninis NATO legionas, kuris, žinoma, nesiekia nacionalinių Ukrainos interesų. Ten visai kiti tikslai, ir susiję jie su geopolitinio tikslo sulaikyti Rusiją siekimu, kas visiškai neatitinka nacionalinių Ukrainos liaudies interesų“, – tęsė V.Putinas.

Kaip pastebėjo Laisvosios Europos radijas, „apie žmogų daugiausia pasako jo fantazijos“.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas tokį V.Putino pareiškimą iškart pavadino nesąmone ir taikliai pastebėjo: „Ten nėra NATO legiono. Vienintelės pajėgos iš užsienio Ukrainoje yra Rusijos pajėgos“.

Savo ruožtu internautai puolė linksmintis ir šaipytis iš V.Putino, kuris taip pat yra sakęs, kad „Ukraina iš tikrųjų net nėra valstybė“.

YouTube“ paskelbtas patobulintas nufilmuoto Rusijos prezidento pasisakymas – V.Putino greitakalbė sulėtinta, greta jo įmontuoti smilkstantys, suprask, marihuanos dūmai, o ekrano kairiajame kampe pridėta nupiešta kanapė su rusišku prierašu „Ką rūko Putinas?“

Be to, „Twitter“ ir „Facebook“ užplūdo daugybė nuotraukų montažų, kuriuose V.Putino į NATO legioną suvaryti Ukrainos kariai paversti garsių filmų personažais.

„Pamišėliški Rusijos valdžios atstovų pasisakymai tokie dažni, kad į juos net nesinori kreipti dėmesio. Bet atrodo, kad riba peržengiama – V.Putinas pastatė fantazijų pasaulį ir save apsupo žmonėmis, kurie tik stiprina legendą.

Artėjama prie taško, kai realybė nebeatskiriama nuo fantazijų. Ir jei V.Putinas tikrai tiki tuo, ką sako, pasaulis iš tiesų atsidūręs pavojingoje situacijoje“, – rašė Laisvosios Europos radijo apžvalgininkas Brianas Whitmore'as.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth