Ieškojo vogtų automobilių, o rado ir tankus

Brazilijoje, San Paulo mieste, policija per reidą viename apleistame sandėlyje tarp kelių vogtų automobilių aptiko ir du tankus.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-01-29 07:47, atnaujinta 2018-01-14 18:27

Iš pažiūros apleistame sandėlyje policininkai tikėjosi aptikti smulkių vagišių su vogtais automobiliais.

Bet kitas radinys juos nustebino gerokai labiau. Du amerikiečių gamybos „M-41 Walker Buldog“ lengvieji tankai buvo kiek aprūdiję, be variklių, tad niekur pajudėti negalėtų.

„Švelniai tariant, tai tikrai yra neįprasta“, – lakoniškai pažymėjo San Paulo policijos leitenantas Andrei do Carmo.

Tačiau patikrinę tankų būklę ekspertai nustatė, kad jie teoriškai vis dar galėtų šaudyti iš 90 mm pabūklo, kurio sviedinys gali lengvai sunaikinti bet kokį automobilį.

Taip pat greitai nustatyta, kad rasti tankai nepriklauso Brazilijos kariuomenei – kadaise brazilų kariškiai turėjo 300 šio modelio tankų, bet jie buvo nurašyti dar prieš kelis dešimtmečius.

Todėl tikrinama ir sandėlio šeimininko sūnaus versija, kad šie tankai visiškai legaliai buvo įsigyti 2003 metais viename aukcione. Esą tai patvirtina ir dokumentai.

Šiaip ar taip, be tankų, dar rasti ir keli vogti automobiliai, jų dalys ir, keisčiausia, šimtai vogtų televizorių. Todėl sandėlio šeimininkai laikinai buvo uždaryti už grotų aiškinantis, kaip tokioje vietoje susikaupė tiek įvairiausių daiktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.