Rusija spjovė ir į dalyvavimą Europos Tarybos Asamblėjoje

Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA) trečiadienio vakarą pratęsė Rusijos balsavimo teisių suspendavimą iki balandžio mėnesio, o Rusijos delegacija į šį žingsnį reagavo pareikšdama, kad iki metų pabaigos pasitraukia iš šio parlamentinio forumo, rašo „The Moscow Times“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2015, 1:23 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 5:07 PM

Sprendimas pratęsti sankcijas Rusijai buvo priimtas 160 balsų prieš 42, dar 11 delegatų per balsavimą susilaikė.

„Rusijos delegacijai atimta teisė balsuoti, stebėti rinkimus (ETPA delegacijų sudėtyje) ir dalyvauti Europos Tarybos valdančiuosiuose organuose“, – sakoma priimtoje rezoliucijoje.

Teisių suspendavimas buvo pratęstas remiantis išvadomis, kad Rusija neįvykdė 2014 metų balandžio mėnesį ETPA priimtos rezoliucijos įpareigojimų, o situacija Rytų Ukrainoje nuo to laiko tik smarkiai pablogėjo.

Paskelbus balsavimo rezultatus Rusija pareiškė, kad iki šių metų pabaigos nutraukia bet kokius kontaktus su ETPA.

„Mes pasitraukiame iš ETPA iki šių metų pabaigos“, – patvirtino Rusijos delegacijos vadovas Aleksejus Puškovas. „Parlamentinė Asamblėja gali nagrinėti bet kokius klausimus, bet tai darys jau be mūsų dalyvavimo“, – griežtu tonu aiškino A.Puškovas.

„Akivaizdu, kad Asamblėja nebendradarbiaus su Rusija ir neturės galimybės vertinti jos veiksmų. Visi mūsų pasiūlymai aiškintis ukrainietės pilotės Savčenko suėmimo detales ir žmogaus teisių padėtį Kryme buvo atmesti“, – dėstė A.Puškovas.

ETPA jau kurį laiką kaltino Rusiją laikant kaip politinę kalinę Nadeždą Savčenko, kurią prorusiški separatistai pagrobė ir nugabeno į Rusijos teritoriją, kur ji buvo suimta. Rusijos atstovai teigia, kad N.Savčenko prisidėjo prie dviejų rusų žurnalistų nužudymo.

Rusijos delegacijos balsavimo teisės ETPA 2014-ųjų balandį buvo suspenduotos dėl Krymo aneksijos ir karinės įtampos eskalavimo Rytų Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.