Londono meras pratrūko: „Visi jie – smaukaliai!“

Ekscentriškojo Londono mero Boriso Johnsono viešai išreikštas pyktis sukėlė naujų diskusijų bangą, rašo news.sky.com.

Ekscentriškojo Londono mero Boriso Johnsono viešai išreikštas pyktis sukėlė naujų diskusijų bangą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ekscentriškojo Londono mero Boriso Johnsono viešai išreikštas pyktis sukėlė naujų diskusijų bangą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2015, 10:09 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 1:10 PM

„Jeigu iš arčiau pažvelgtume į bet kurio teroristo gyvenimo aprašymą, paaiškėtų, kad jie visi nevengia pornografijos. Tiesiogine to žodžio prasme jie visi yra žiaurūs smaukaliai“, – remdamasis „MI5“ pranešimu apie musulmonų ekstremistus, Londono meras kalbėjo laikraščiui „The Sun“.

„Jie yra kankinami. Jie nesugeba sukurti tvirtų ryšių su moterimis ir dėl šios priežasties jaučiasi nevykėliais. Jiems atrodo, kad visas pasaulis yra nusistatęs prieš juos“, – B. Johnsonas rėžė viską, ką galvoja.

„Juos atstumia moterys, jiems nepavyksta sukurti ryšių su merginomis ir dėl to jie ieško kitokių dvasinio pasitenkinimo formų – kurios, žinoma, negali visiškai nuraminti“, – tęsė Londono meras.

Tai ne pirmasis kartas, kai B. Johnsonas viešai užsipuolė islamo radikalus. Praėjusiais metais meras viešoje kalboje vylėsi, kad musulmonų teroristas, žinomas kaip „Jihadi John“ bus nužudytas per vieną išpuolių.

Laikraščio „Daily Telegraph“ vienoje skilčių, rugpjūčio mėnesį Londono meras prasitarė, kad Britanija privalo susitelkti ties „Islamo valstybės“ (IS) reikalais ir „mėginti pagaliau viską užbaigti“.

„Nesibaigianti terorizmo banga galiausiai užtvindys mūsų pačių duris“, – B. Johnsonas įspėjo, kas laukia šalies, jeigu nebus imtasi atitinkamų veiksmų prieš musulmonų išpuolius.

Visgi, tokia uždeganti Londono mero kalba laikraštyje „The Sun“ gali paskatinti konservatyvių pažiūrų politikus nekeisti savo nuomonės, kurie mano, kad B. Johnsonui, kaip partijos lyderiui ir ministrui pirmininkui, trūksta orumo. B. Johnsonas taip pat gali sulaukti kaltinimų iš radikalių musulmonų ir kitų etninių grupių dėl viešai išreikšto pykčio ant islamo tikėjimą išpažįstančių žmonių ir propaguojamo rasizmo.

„Esu užtikrintas, kad mums reikia užbaigti visus kylančius neaiškumus“, – vietos laikraščiui kalbėjo Londono meras, kuris gegužę yra pasiruošęs sugrįžti į Bendruomenių rūmus ir užimti konservatorių kėdę Vakarų Londono mieste, Uksbridže.

„Žmonės, kurie lengvai įsitraukia į „Islamo valstybės“ veiklą ir tampa radikalių pažiūrų yra tokie patys, kaip ir tie, negalintys atsispirti kitų įtakai ir įsitraukiantys į narkotikų liūną ar kitokią nusikalstamą veiklą“, – atviravo meras. – Jie yra jauni vyrai, kuriems beviltiškai trūksta savigarbos, kurie neturi gyvenimo tikslo, kurie jaučiasi nevykėliais. Būtent teroristiniai išpuoliai priverčia juos pasijausti stipriais ir jaustis tarsi būtų nugalėtojai“, – tęsė Londono meras.

B. Johnsonas užstojo musulmonų kabineto ministrą Sajidą Javidą po to, kai kultūros sekretorius pritarė, kad musulmonų bendruomenės ant pečių neša didžiulę naštą, bandydami panaikinti terorizmą.

„Noriu pagaliau išgirsti viešai išreikštą pyktį dėl tokios islamiškos propagandos viešinimo“, – kalbėjo meras. – Mes nieko nepasieksime, jeigu Vakarų politikai visuomet stengsis išvengti kaltinimų ir viešų pasmerkimų islamo religijai. Tai yra beviltiška“, – kalbėjo Londono meras.

„Tokia problema gali būti išspręsta tik vienu atveju – jeigu musulmonų lyderiai ir dvasininkai suras galingą ir įtikinamą ginklą, kuris padėtų jauniems žmonėms susiprotėti ir pakeisti savo požiūrį“, – neslėpė B. Johnsonas.

„Dažnai iš musulmonų inteligentijos girdžiu nusiskundimus, kurie net nesusimąstę kaltina žmones dėl neva išreiškiamos neapykantos musulmonams“, – tęsė meras, pabrėždamas tai, kad jo paties senelis buvo Turkijos musulmonas. – Tačiau jie pamiršta, kad jų pačių religija daugeliu atvejų priveda prie tokių kaltinimų“, – kalbėjo meras.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.