Prancūzus papiktino antisemitinis darbo skelbimas

Ieškomi griežti, gerai organizuoti ir darbštūs darbuotojai. Taip pat, jeigu įmanoma, ne žydai. Toks idealaus kandidato aprašymas pirmadienį pasirodė Prancūzijos dizaineriams skirtame darbo skelbimų tinklapyje, praneša „The Independent“.

Darbo skelbime pažymima, kad ieškomas darbuotojas neturėtų būti žydas.<br>„Twitter“ nuotr.
Darbo skelbime pažymima, kad ieškomas darbuotojas neturėtų būti žydas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2015, 3:40 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 3:49 AM

Dizaino studijos „NSL Studio“ įdėtas skelbimas sulaukė pasmerkimo ir vos per kelias minutes dingo iš interneto.

Šis skelbimas nepritarimo sulaukė tokiu metu, kai ekspertai kalba apie antisemitinių nuotaikų Prancūzijoje stiprėjimą pastaruoju metu.

Prancūzų antirasistinė organizacija „SOS Racisme“ jau kreipėsi į teismą dėl antisemitinio darbo skelbimo, remdamasi tuo, kad pagal Prancūzijos įstatymus yra draudžiama diskriminuoti darbuotojus pagal jų tikėjimą, lytį, amžių, lytinę orientaciją, tautybę ar politines pažiūras.

„Graphic-Jobs.com“ išplatino atsiprašymą dėl to, kad žydus diskriminuojantis darbo skelbimas atsirado jų tinklapyje. Pasak jų, skelbimas buvo pašalintas po 35 minučių. Kadangi puslapio moderatoriai turi kasdien peržiūrėti daugiau kaip 300 skelbimų, ne visada spėjama greitai reaguoti.

„NSL Studio“, minėtu skelbimu ieškojusi naujo darbuotojo, vėliau teigė, kad punktas, kuriame reikalaujama, kad darbuotojas nebūtų žydas, yra įsilaužimo į interneto puslapį pasekmė.

Atsiriboję nuo skelbimo jie taip pat ketina prašyti teisėsaugos surasti, kas yra atsakingas už šį įvykį.

Vis dėlto tokie veiksmai šiek tiek skiriasi nuo to, kaip pirmadienį kalbėjo studijos atstovas. Jis tada žiniasklaidai aiškinosi, kad ilgos darbo valandos ir aukšti reikalavimai verčia agentūrą ieškoti darbuotojo, kurio nevaržytų „kultūrinės ar religinės aplinkybės“.

Šio darbuotojo teiginių studijos vadovai vėliau išsigynė.

Parengė Justė Adakauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.