Švediją sukrėtė šiurkštus pareigūno elgesys su svetimšaliu

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-13 18:29, atnaujinta 2018-01-13 06:20

Vaizdo įrašas, kuriame pargriautas ant nugaros marokietis devynmetis berniukas šaukiasi pagalbos, o Malmės stotyje saugumą užtikrinantis pareigūnas, apžergęs jo krūtinę, tranko jo nugarą ir galvą į akmeninį grindinį, sukrėtė Švediją, kurioje užregistruotas rekordinis pabėgėlių vaikų antplūdis.

Šį vaizdo įrašą socialiniame tinkle „YouTube“ praėjusią savaitę įdėjo incidento Malmės centrinėje stotyje liudininkai.

Įraše matyti, kaip berniukas priešinasi pareigūnui, verkia, šūkauja žodžius kuriuos esą paprastai sako asmuo, pasirengęs mirti.

Minimas pareigūnas dabar yra nušalintas nuo pareigų, incidentas, kuris įvyko berniukui pamėginus be bilieto važiuoti traukiniu, tiriamas.

Šis vaizdo įrašas tiesiog sukrėtė Švediją, kuri pirmoji pasaulyje uždraudė taikyti fizines bausmes vaikams ir kurios tauta didžiuojasi savo kilniausia prieglobsčio politika pasaulyje.

Po minimo incidento berniukas buvo sugrąžintas į globos namus, į kuriuos jis pateko atvykęs į Švediją, bet po kelių valandų jis su dvylikamečiu draugu pabėgo iš automobilio, kuriuo jiedu buvo vežami į Migracijos tarnybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.