Latvija, kaip ir Estija, supirks sklypus prie sienos su Rusija

Iš paskos Estijai – ir Latvija. Vis didėjant įtampai santykiuose su Rusija, kuri kursto kruviną separatizmą Rytų Ukrainoje, Latvijos vyriausybė nusprendė skubiai supirkti žemės sklypus prie valstybinės sienos su Rusija ir taip sustiprinti jos apsaugą, skelbia „Interfax“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 16, 2015, 1:36 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:49 AM

Ryga skelbia, kad ties Latvijos siena – išorine ES siena su Rusija – turėtų atsirasti 12 metrų pločio sustiprintos apsaugos ruožas. Pirmųjų privačių sklypų pasienyje savininkams jau sumokėta, o iš viso pertvarkoms prie sienos su Rusija skirta 14,5 mln. eurų.

Pareigūnų teigimu, žemės prie sienos su Rusija supirkimas nėra sudėtingas procesas. Sklypai nėra brangūs, o vienintelis sunkumas – jų savininkų paieška. Nemažai apleistų teritorijų savininkų yra mirę, o ne visi jų palikuonys perregistravo žemę savo vardu.

Anksčiau supirkti privačius sklypus ties siena su Rusija ragino Latvijos premjerė Laimduota Straujuma, pastebėjusi, kad šalyje atsiranda hibridinio karo elementų.

Vasario pradžioje apie planus supirkti žemės sklypus, esančius prie sienos su Rusija, paskelbė ir Estija, kuri irgi siekia pagerinti pasienio saugumą.

Estijos policija ir valstybės sienos apsaugos tarnyba jau pradėjo vertinti privačių valdų kainą. Dagelis privačių sklypų savininkų esą nori parduoti žemes, tad tikimasi, kad procesą pavyks sklandžiai baigti iki 2015 metų pabaigos.

Talinas pasienio apsauga susirūpino po to, kai pernai rugsėjį Rusija įžūliai pagrobė Estijos saugumietį Estoną Kohverą. Rusija iki šiol nėra ratifikavusi sienos su Estija sutarties.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.