JAV ir Danija drauge kovos su terorizmu bei antisemitizmu

JAV prezidentas Barackas Obama pirmadienį išreiškė solidarumą su dviejų

Dešimtys tūkstančių žmonių išėjo į Danijos miestų ir miestelių gatves, kad paminėtų savaitgalį Kopenhagoje įvykdytų išpuolių aukas.<br>AP nuotr.
Dešimtys tūkstančių žmonių išėjo į Danijos miestų ir miestelių gatves, kad paminėtų savaitgalį Kopenhagoje įvykdytų išpuolių aukas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 17, 2015, 8:15 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:42 AM

Europos žydams antrąkart tapus ekstremistinio išpuolio taikiniu praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po panašių atakų Paryžiuje, vyriausybės stengiasi nuraminti ir padrąsinti savo šalių žydų bendruomenes.

Pirmąja Kopenhagą sukrėtusių šaudynių auka tapo 55 metų filmų kūrėjas Finnas Norgaardas – jis žuvo, kai užpuolikas šeštadienį pradėjo šaudyti per seminarą apie islamą ir žodžio laisvę.

Vėliau tas pats užpuolikas prie Kopenhagos pagrindinės sinagogos nušovė 37 metų žydą Daną Uzaną.

Kalbėdamiesi telefonu B.Obama ir Danijos premjerė Helle Thorning-Schmidt „susitarė dirbti drauge, siekiant atremti išpuolius prieš žodžio laisvę ir kovoti su antisemitiniu smurtu“, sakoma Baltųjų rūmų išplatintame pareiškime.

B.Obama pareiškė užuojautą išpuolių aukų artimiesiems ir išreiškė „Amerikos solidarumą su mūsų sąjungininkais danais“, priduriama pareiškime.

B.Obama taip pat pasveikino Danijos dalyvavimą šią savaitę Vašingtone vyksiančiame trijų dienų aukšto lygio susitikime, skirtame kovai su ekstremizmu.

Jo metu pareigūnai iš daugiau nei 60 valstybių dalysis patirtimi ir tarsis dėl veiksmų plano, kaip kovoti su radikalizacija, kovotojų ir smogikų verbavimu bei smurto kurstymu, nurodė Baltieji rūmai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.