Kremliaus kritikui A. Navalnui skirta 15 parų arešto

Maskvos teismas

A.Navalnas žadėjo kovo 1 dieną vadovauti 100 tūkst. žmonių demonstracijai prieš Kremliaus politiką.<br>AP nuotr.
A.Navalnas žadėjo kovo 1 dieną vadovauti 100 tūkst. žmonių demonstracijai prieš Kremliaus politiką.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-20 08:45, atnaujinta 2018-01-12 15:32

Dviem dienomis anksčiau kitas teismas panaikino A.Navalnui skirtą namų areštą ir patvirtino lygtinę pusketvirtų metų įkalinimo bausmę byloje dėl lėšų pasisavinimo, kuri, anot opozicionieriaus, yra politiškai motyvuota.

A.Navalnas ketvirtadienio vakarą iš teismo rūmų išėjo surakintomis rankomis ir buvo išvežtas policijos automobiliu. Tačiau jis vis tiek paragino savo šalininkus dalyvauti planuojamoje protesto akcijoje prieš prezidento Vladimiro Putino politiką.

„Kad sušvelnintume politinę ir ekonominę krizę, turime spausti valdžią. Dalyvaukime antikrizinėse eitynes“, – sakė A.Navalnas vaizdo įraše, kuris buvo paskelbtas jo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Teismas skyrė A.Navalnui 15 dienų arešto už tai, kad jis praėjusią savaitę Maskvos metropolitene dalijo skrajutes, kviečiančias kovo 1-ąją dalyvauti vadinamosiose Pavasario eitynėse.

A.Navalnas žadėjo kovo 1 dieną vadovauti 100 tūkst. žmonių demonstracijai prieš Kremliaus politiką, kuri, anot jo, veda Rusiją į dar gilesnę ekonomikos krizę.

V.Putino populiarumas smarkiai padidėjo po to, kai pernai kovą Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį. Daugelis rusų taip pat simpatizuoja savo lyderio griežtai pozicijai Vakarų šalių atžvilgiu dėl konflikto Rytų Ukrainoje.

Tačiau A.Navalnas tikisi pakurstyti visuomenės nepasitenkinimą Kremliaus politika pasitelkus jos nerimą dėl sparčiai prastėjančios šalies ūkio būklės ir prasidedančios recesijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.