Ukrainiečius baugina medaliai „Už Kijevo ir Lvovo užėmimą“

Prorusiškų separatistų pareiškimai, kad jie nesilaikys paliaubų ir žygiuos iki pat Kijevo ir toliau – iki šalies vakaruose esančio Lvovo, jau ir taip baugino ukrainiečius. Jų baimes pakurstė ir prekyboje pasirodę medaliai, kurie būtų skirti separatistams už Kijevo, Lvovo ir Odesos užkariavimą, skelbia joinfo.ua.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2015, 3:03 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:00 AM

Kad Rusijos remiami separatistai gali ir toliau laužyti neseniai pasiektas Minsko paliaubas ir pulti toliau į vakarus, gvieštis Mariupolio bei Charkovo miestų, neslepia apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų vadovybė.

Ukrainiečiai perspėja Europą, kad Ukrainai gali ateiti dar sunkesnės dienos. Nerimą pakurstė ir internete prekyboje pasirodę žvilgantys medaliai „Už Odesos užėmimą“, „Už Lvovo užėmimą“ ir už „Kijevo užėmimą“. Sprendžiant pagal medalių datą separatistai šiuos miestus „išlaisvinti nuo fašistų“ planuoja jau šiemet.

Panašius tikrus medalius pernai yra gavę Rusijos kariškiai. „Už Krymo prijungimą prie Rusijos“ medaliai skirti žaliaisiais žmogeliukais arba mandagiais žmonėmis pramintiems rusų kariams, kurie Kryme pasirodė be skiriamųjų ženklų ir perėmė pusiasalio kontrolę.

Tiesa, šį kartą didesnė tikimybė yra ta, kad tokie medaliai yra ne realių kėslų atspindys, o psichologinė priemonė, kuri verstų ukrainiečius nerimauti dėl ateities.

Rusijos tinklaraštininkai pasišaipė iš tokių medalių, už kuriuos prašoma po 700 rublių (9,8 Eur), ir kaipmat sukūrė naujų medalių eskizus. Pavyzdžiui, medalio „Už Vašingtono užėmimą“ eskize vaizduojamas rusų šarvuotis BMP-2 ir du sraigtasparniai Mi-24 Vašingtono Kapitolijaus fone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.