Dėl bepiločio orlaivio Paryžiuje įkliuvo trys žurnalistai

Trys televizijos „al

Bepiločius orlaivius skraidinti virš Prancūzijos sostinės draudžia įstatymai.<br>AP nuotr.
Bepiločius orlaivius skraidinti virš Prancūzijos sostinės draudžia įstatymai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2015, 8:52 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:38 AM

„Pirmasis pilotavo droną, antras filmavo, o trečias stebėjo“, – sakė šaltinis.

Reporteriai buvo suimti po to, kai dvi ankstesnes naktis įvairiose Prancūzijos sostinės vietose buvo pastebėti skraidantys bepiločiai aparatai, tačiau kol kas nėra jokių požymių, kad sulaikyti žurnalistai yra susiję ir su tais incidentais.

Bepiločius orlaivius skraidinti virš Prancūzijos sostinės draudžia įstatymai, o naujausi incidentai įvyko tuo metu, kai šalyje yra paskelbta padidinta saugumo parengtis dėl praėjusį mėnesį įvykdytų džihadistų išpuolių.

Sulaikytų „al Jazeera" tarptautinių naujienų padalinio reporterių vardai neatskleidžiami, taip pat nenurodoma, kurių šalių piliečiai jie yra. Pranešta, kad jų amžius – 34, 52 ir 68 metai.

Vienas policijos šaltinis sakė, kad įvykių liudininkai ir saugumo pajėgos naktį iš antradienio į trečiadienį pranešė apie mažiausiai penkis su dronais susijusius incidentus Paryžiaus centre, tačiau nežinoma, ar buvo naudojamas vienas bepilotis orlaivis, ar keli aparatai.

Mažytis orlaivis buvo pastebėtas skraidantis netoli JAV ambasados, šalia Karo muziejaus Invalidų komplekse, prie Eiffelio bokšto ir keliuose dideliuose Prancūzijos sostinės prospektuose, nurodė šaltinis.

Pareigūnai neįstengė sučiupti tuos aparatus valdžiusių asmenų arba nustatyti, ar tų skrydžių tikslai yra piktavališki.

Naktį iš pirmadienio į antradienį Paryžiuje taip pat buvo mažiausiai penkis kartus pastebėti skraidantys bepiločiai aparatai.

Pirmųjų pranešimų apie mįslingus bepiločių aparatų skrydžius buvo gauta spalį, kai valstybinė energetikos milžinė EDF pateikė skundą policijai dėl pastebėtų mažų orlaivių, skraidžiusių virš septynių atominių elektrinių.

Panašūs incidentai kartojosi lapkritį: užfiksuota iš viso apie 20 praskridimo virš atominių jėgainių atvejų. Tuos aparatus valdę asmenys nebuvo surasti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.