Vladimirą Putiną pasivijo rimti kaltinimai dėl jo praeities

Verslininkas, dešimtajame dešimtmetyje dirbęs su Vladimiru Putinu, pažėrė naujų kaltinimų Rusijos prezidentui dėl kyšininkavimo, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Verslininkas pasakojo, kad V.Putinui buvo priverstas duoti kyšius, kurių sumas jis tiesiog užsirašydavo ant popieriaus lapelių per susitikimus.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Verslininkas pasakojo, kad V.Putinui buvo priverstas duoti kyšius, kurių sumas jis tiesiog užsirašydavo ant popieriaus lapelių per susitikimus.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2015, 1:11 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 12:42 PM

Rusijos ir Izraelio verslininkas Maksimas Freidzonas į teismą padavė kompanijas „Lukoil“ ir „Gazprom“.

Interviu „Radio Svoboda“ jis teigė, kad aukščiausius postus užimantys šių įmonių pareigūnai užsiėmė neteisėta ir nusikalstama veikla.

Tačiau daugiausia M.Freidzonas papasakojo apie ankstyvuosius V.Putino karjeros metus.

Verslininkas patvirtino informaciją apie tuometinio Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčako pavaduotojo susitikimus su nusikaltėlių gaujos vadeiva Vladimiru Kumarinu-Barsukovu.

Tuo metu pats M.Freidzonas vertėsi ginklų gamyba.

„Policijos ginklų gamybai buvo sukurta speciali programa, ir pagal ją mes kelerius kartus susitikdavome su Vladimiru Putinu, kuris tuo metu kuravo tarptautinius ekonominius ryšius. Mūsų įmonė ir buvo įregistruota Sankt Peterburgo merijos Užsienio ryšių komitete, kuriam vadovavo V.Putinas.

M.Freidzonas pasakojo, kad dabartinis Rusijos prezidentas tuo metu, be kitų prievolių, turėjo prižiūrėti įvairias agentūras. Būtent jo vadovaujamas departamentas kūrė programą, pagal kurią policijos ginklus galėtų naudoti teisėsaugos institucijos.

Verslininkas sakė, kad V.Putinui buvo priverstas duoti kyšius – jis paprasčiausiai sumas užsirašydavo ant popieriaus lapelių per susitikimus.

Anot M.Freidzono, pinigus paimdavo V.Putino asistentas Aleksandras Mileris, o pats V.Putinas, vadovaudamasis senu Federalinės saugumo tarnybos įpratimu, užsirašydavo sumas.

„Jam pačiam niekada neduodavau pinigų. Tačiau A.Mileris puikiai susitvarkydavo su šiuo maloniu darbu. Žinoma, jis galėjo pinigus pasilikti ir sau, bet labai tuo abejoju“, – sakė Sankt Peterburgo verslininkas.

M.Freidzonas įvardijo ir kyšių sumą – 10 tūkst. dolerių.

„Tai buvo tikrai nemaži pinigai. Kiek atsimenu, suma priklausė nuo to, kokio pelno buvo galima tikėtis. Tikėjomės ilgalaikio sandėrio su Sankt Peterburgo policija“, – sakė dabar Izraelio ir Rusijos pilietybę turintis verslininkas.

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas interviu pabertų kaltinimų nekomentavo, tačiau tvirtino, kad tai – ženklas, jog Vakarai pradėjo prieš V.Putiną purvo pylimo kampaniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu