Džihadistai nukryžiavo du pasninką sulaužiusius berniukus

Teroristinės grupuotės „Islamo valstybė“ kovotojai nukryžiavo du vaikus už tai, kad šventą musulmonams Ramadano mėnesį, praneša „The Independent“.

Vasario mėnesį Jungtinių Tautų Vaiko teisių komitetas užfiksavo kelis islamistų įvykdyto masinio berniukų žudymo atvejus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Vasario mėnesį Jungtinių Tautų Vaiko teisių komitetas užfiksavo kelis islamistų įvykdyto masinio berniukų žudymo atvejus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2015, 7:29 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 4:46 PM

Berniukai, kuriems nėra 18 metų buvo nužudyti Sirijoje, o jų kūnai išstatyti viešai su ant kaklo pakabintomis lentelėmis, kuriose aprašytas jų „nusikaltimas“.

Apie Majadino mieste įvykdytas egzekucijas pirmadienį pranešė Jungtinėje Karalystėje veikianti Sirijos žmogaus teisių stebėjimo agentūra.

Agentūros vadovas Rami Abdelis Rahmanas teigė, kad berniukų kūnai buvo pririšti prie strypų džihadistų įkurtos religinės policijos būstinėje.

„Regis, kad berniukus sugavo valgant, nes ant jų kaklo kabėjo užrašai, teigiantys, kad jie sulaužė Ramadaną be jokios religinės priežasties“, – sakė R.A.Rahmanas.

Ramadano įsakymai susilaikyti nuo maisto ir vandens nuo saulėtekio iki saulėlydžio negalioja vaikams, nėščioms moterims, ligoniams, senyvo amžiaus žmonėms ar keliautojams.

Tačiau tai nėra pirmas kartas, kai „Islamo valstybės“ teroristai vaikams paskiria žiaurias egzekucijas. Vasario mėnesį Jungtinių Tautų Vaiko teisių komitetas užfiksavo kelis masinio berniukų žudymo atvejus, taip pat galvų nukirtimus, nukryžiavimus ir gyvųjų laidojimą.

Šariato teise besivadovaujantys teismai Irako mieste Mosule taip pat nukryžiavimus skyrė už smulkius nusikaltimus, taip pat bausdavo užmėtymu akmenimis arba amputacijomis už nedidelius arba neįrodytus pažeidimus.

Apie dar tris nukryžiavimus antradienį praneša ir iš kito al Kasros miesto džihadistų valdomoje teritorijoje.

Sirijos žmogaus teisių stebėjimo agentūra pranešė, kad trijų vyrų kūnai buvo iškabinti viešai, tačiau nežinoma, dėl ko jie buvo nužudyti.

Ekstremistai sausio mėnesį išplatino savo baudžiamąjį kodeksą, pagal kurį vykdo bausmes Irake ir Sirijoje. Už žmogžudystę arba vagystes pagal kodeksą galima susilaukti nukryžiavimo.

Tačiau ši bausmė taikyta ir kitiems nusikaltimams. Nužudytas savo aukas grupuotės teroristai iškabina ant kryžių taip norėdami įbauginti kitus civilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.