Televizijos operatorei – didelės bėdos dėl spyrių migrantams

Vengrijos prokurorai

Įsiutusi Petra Laszlo ėmė spardyti bėgančių migrantų būrį.<br>AP nuotr.
Įsiutusi Petra Laszlo ėmė spardyti bėgančių migrantų būrį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2015, 6:03 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 11:32 AM

Pasipiktinimą visame pasaulyje sukėlusiame įraše, kuris padarytas netoli Serbijos sienos esančiame Reskės mieste, matyti, kaip Petra Laszlo (Petra Laslo) pakiša koją vaiką ant rankų laikančiam vyrui, kuris pargriūva, o paskui spiria kitam pro šalį bėgančiam vaikui.

Vėliau paaiškėjo, kad dėl tokio poelgio jau darbo netekusi P.Laszlo dirbo internetinei televizijos stočiai N1TV, kuri yra susijusi su Vengrijos ultradešiniųjų nacionalistų partija „Jobbik“.

Dvi nedidelės opozicinės partijos pateikė skundą dėl operatorės elgesio, kai minėtas įrašas antradienį pradėjo plisti socialiniuose tinkluose.

„Tyrimo eigoje pareigūnai taip pat išsiaiškins, ar negalima nustatyti sunkesnių nusikaltimų“, – sakė Čongrado apygardos prokuroro pavaduotojas Sandoras Toro.

Socialiniame tinkle „Facebook“ atsiradusiame tinklaraštyje „Gėdos siena“ (Wall of Shame) skelbiami su šiuo incidentu susiję vaizdo įrašai, nuotraukos ir komentarai. Iki ketvirtadienio daugiau nei 30 tūkstančių juos peržiūrėjusių internautų juos pažymėjo žyme „patinka“.

„Tu esi savo profesijos atstovų gėda“, – rašė vienas asmuo.

Incidentas įvyko, kai šimtai migrantų prasiveržė per Vengrijos policijos užtvaras migrantų surinkimo centre netoli vietos, kur tūkstančiai jų kerta sieną su Serbija.

„Vaizdai šokiruojantys. Tu esi naujienų agentūros dalis. Savo rankomis tu filmuoji, o kojomis žaloji kitus“, – parašė Aniko Bakonyi iš žmogaus teisių organizacijos Vengrijos Helsinkio komiteto.

Įraše matyti, kad P.Laszlo „spardė tik užsieniečius, nieką kitą, tarp jų ir vaiką, kuris akivaizdžiai yra prašantis prieglobsčio“, – pridūrė A.Bakonyi.

„Kadangi ji ten dirbo kaip operatorė, ji tikrai žinojo, ką spardo. Tai nebuvo atsitiktinumas, nebuvo jokios klaidos“, – rašė teisių aktyvistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.