Vengrai pradėjo statyti užtvarą pasienyje su Kroatija

Nebus smėlio krūvos ar kurmiarausio

Vengrų kariai praėjusią naktį pradėjo statyti spygliuotos vielos užtvarą pasienyje su Kroatija<br>AFP nuotr.
Vengrų kariai praėjusią naktį pradėjo statyti spygliuotos vielos užtvarą pasienyje su Kroatija<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 18, 2015, 10:46 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 6:04 AM

„Praėjusią naktį jau pradėti darbai statant užtvarą techniniam sienos uždarymui.... Regis, negalime tikėtis niekieno pagalbos“, – sakė V.Orbanas interviu visuomeniniam radijui. Užtvara pradėta statyti po to, kai tūkstančiai migrantų atvyko į Kroatiją, iš kurios tikisi keliauti tolyn į Šiaurės Europą.

Nebus smėlio krūvos ar kurmiarausio

„Pajėgos perdislokuojamos, vietoje jau yra 600 karių, dar 500 jų atvyks šiandien, o keli šimtai – savaitgalį. Į pasienį su Kroatija pasiųsti 200 policininkų“, – sakė premjeras.

„Nebus jokios smėlio krūvos ar kurmiarausio, už kurių būtų galima pasislėpti. Ginsime savo sienas“, – ryžtingai kalbėjo V.Orbanas.

Vengrija šią savaitę uždarė savo sieną su Serbija, užkirsdama svarbų patekimo į Europos Sąjungą maršrutą dešimtims tūkstančiams migrantų iš Artimųjų Rytų, Azijos ir Afrikos, keliaujančių per Vakarų Balkanus. Vengrijai uždarius savo sienas, apie 13 tūkst. migrantų iš Serbijos atvyko į Kroatiją. Tai privertė Zagrebą ketvirtadienį taip pat uždaryti beveik visus sienos su Serbija kirtimo kelius. Vietos žiniasklaida pranešė, kad nedidelės grupės migrantų ketvirtadienį pateko į Vengriją iš Kroatijos.

Penktadienį policija pranešė, kad pasienyje su Kroatija esančioje Baranios medėje iki vidurnakčio buvo sulaikyti 453 nelegalūs migrantai, daugiausia sirai ir afganai.

Kaltina Graikiją ir Vokietiją

„Vakarų Balkanų maršrutas tebeegzistuoja. Vengrijos ir Serbijos sienos uždarymas (migrantų) srauto nesustabdė“, – sakė V.Orbanas.

Dešiniųjų pažiūrų premjeras, kuris ne kartą įspėjo Europą, kad pavojinga įsileisti tiek daug musulmonų, sulaukė griežtos kritikos dėl to, kaip Vengrija elgiasi su pabėgėliais, ypač dėl policijos veiksmų trečiadienį malšinant neramumus Reskės pasienio perėjoje.

V.Orbanas savo ruožtu tvirtina, jog laikosi ES taisyklių, ir kaltina Graikiją, kad ši veja migrantus, o Vokietiją – kad ši supaprastino prieglobsčio prašymo taisykles sirams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.