A. Merkel: JT Saugumo Tarybai reikia permainų

Šeštadienį Vokietijos kanclerė

Jau ne kartą buvo raginta atlikti pokyčius galingoje JT Taryboje, kuri susiskaldė bandydama išspręsti karo Sirijoje problemą.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Jau ne kartą buvo raginta atlikti pokyčius galingoje JT Taryboje, kuri susiskaldė bandydama išspręsti karo Sirijoje problemą.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 27, 2015, 4:06 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 6:54 AM

JT susitikime, per kurį kalbėta apie vystymosi programas, keturios šalys pareiškė esančios tinkamos kandidatuoti į ilgalaikes JT Saugumo Tarybos nares.

Keturių šalių teigimu, JT Saugumo Taryba turi būti dar efektyvesnė, jei nori išspręsti vykstančius pasaulinius konfliktus ir krizes.

Jau ne kartą buvo raginta atlikti pokyčius galingoje JT Taryboje, kuri susiskaldė bandydama išspręsti karo Sirijoje problemą. Sirijos karas, trunkantis jau penktus metus, nusinešė daugiau nei 240 tūkst. žmonių gyvybių.

A.Merkel susitikime su Brazilijos prezidente Dilma Rousseff, Indijos ministru pirmininku Narendra Modi ir Japonijos ministru pirmininku Shinzo Abe pripažinta, kad kalbos apie pasikeitimus JT Saugumo Taryboje turi duoti rezultatų.

Mėnesio pradžioje JT Generalinė Asamblėja sutarė dėl derybų, kuriose būtų sprendžiama dėl JT Saugumo Tarybos reformų, tačiau Kinija, JAV ir Rusija su tuo nesutiko.

Šios trys šalys kartu su Britanija ir Prancūzija yra penkios veto teisę turinčios ilgalaikės Tarybos narės, kitos 10 vietų atitenka vis kitoms JT narėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.