A. Lukašenka su V. Putinu aptars rusų karinės bazės steigimą

Baltarusijos

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka paskelbė, kad su Rusijos vadovybe aptars rusų karinės bazės įsteigimo šalyje klausimą.<br>AFP nuotr.
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka paskelbė, kad su Rusijos vadovybe aptars rusų karinės bazės įsteigimo šalyje klausimą.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2015, 7:11 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 6:08 PM

„Mes aptarsime su Vladimiru Putinu šitą problemą; jeigu Rusija mato kai ką, ko nematome mes, tai ji mums pasakys“, – sakė A.Lukašenka, kurio žodžius sekmadienį citavo agentūra „BelTA“.

Tuo pačiu A.Lukašenka išreiškė abejonę, kad Rusija imsis steigti karinę bazę Baltarusijoje, nes tam reikėtų didelių finansinių išlaidų.

„Bazė – tai lėktuvai, to mums nereikia. Reikia priešlėktuvinės gynybos ... O jei mums reikia tų lėktuvų, mes pasirengę juos nupirkti arba išsinuomoti. (Lėktuvams) Su-29 nėra skirtumo – kilti iš bazės Bobruiske, Smolenske ar net Maskvoje“, – kalbėjo Baltarusijos vadovas.

Be to, A.Lukašenka pabrėžė, kad Baltarusijai nereikia bazių. „Mums nereikia jokių bazių“, – pareiškė jis.

„Aš kariauti nenoriu, bet, neduok Dieve, prireiks, esmė ne bazės, esmė ta, kad mes iki mirties, kaip kažkada buvo, būsime su rusais, su rusų žmonėmis ir visais tais, kas nori mus palaikyti, stovėti čia iki mirties, Baltarusijoje. Sakykite, tam, kad dabar užtikrinti štai tas sąlygas, mums reikalinga kažkokia bazė, ypač – karinių oro pajėgų? Ką sprendžia lėktuvai, kurie bus perdislokuoti iš Rusijos, tarkim, į kokį nors baltarusišką aerodromą?“ – tęsė A.Lukašenka.

Ryšium su tuo jis pareiškė, kad Baltarusija šiandien dirba dėl sistemų, kurios neįmanomu padarys karą su ja.

„Lėktuvai, net jei tai bus pulkas, neatvėsins NATO galvų. O raketos – taip. Todėl priešlėktuvinė gynyba ir raketinės sistemos, galingos, smogiamosios , kurios bus panaudotos Baltarusijos ir Rusijos gynybai, todėl, kad tai mūsų atsakomybės zona“, – sakė Baltarusijos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.