Moldovos parlamentas nušalino į skandalus įsivėlusią vyriausybę

Moldovos parlamentas

65 įstatymų leidėjai 101 vietos parlamente balsavo už nepasitikėjimą V.Streleto vyriausybe, paskirta liepos 30 dieną.<br>AP nuotr.
65 įstatymų leidėjai 101 vietos parlamente balsavo už nepasitikėjimą V.Streleto vyriausybe, paskirta liepos 30 dieną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2015, 2:32 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 1:45 AM

65 įstatymų leidėjai 101 vietos parlamente balsavo už nepasitikėjimą V.Streleto vyriausybe, paskirta liepos 30 dieną.

Įtampa proeuropietiškoje valdančiojoje koalicijoje didėjo nuo spalio 15 dienos, kai dėl milžiniško masto bankų sukčiavimo skandalo buvo suimtas ekspremjeras Vladas Filatas, vadovavęs vyriausybei 2009–2013 metais. Jis buvo apkaltintas ėmęs kyšius, kurių bendra suma – 260 mln. JAV dolerių.

Manoma, kad tie pinigai buvo dalis sukčiavimo schemos, per kurią prieš 2014 metų rinkimus iš trijų bankų dingo 1,5 mlrd. dolerių.

V.Streletas, trečias vyriausybės vadovas šiais metais, apkaltino vieną koalicijos partijų išdavyste, nes ji balsavo už nepasitikėjimą premjeru kartu su opozicijoje esančiomis Komunistų ir Socialistų partijomis.

Po balsavimo demokratų partijos lyderis Marianas Lupu, kuris trečiadienį ragino V.Streletą atsistatydinti, pareiškė, kad norėtų suformuoti kitą proeuropietišką vyriausybę.

Parlamentas turi patvirtinti naują vyriausybę per tris mėnesius arba šalyje vyks pirmalaikiai rinkimai.

Anksčiau V.Streletas sakė neketinantis atsistatydinti, nes tai reikštų, kad jis pripažįsta jam mestus kaltinimus korupcija ir užvilkintų derybas su Tarptautiniu valiutos fondu.

Moldova 2014 metais pasirašė su ES asociacijos sutartį, nors tam priešinosi Maskva. Po to Rusija paskelbė boikotą Moldovos vaisiams, daržovėms ir vynui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.