Lenkiją sukrėtė Kražių tragediją primenančios žudynės

Lietuvai išgyvenant šoką dėl žudynių Kražiuose, panašų sukrėtimą šiomis dienomis patyrė ir Lenkijos gyventojai. Kražiuose aukomis tapo trys senyvos moterys ir viena socialinė darbuotoja, o Varšuvoje narkomanė papjovė savo 26 metų draugę bei smalkėmis uždusino du mažamečius jos vaikus.

Lenkiją sukrėtė kraupios žudynės.
Lenkiją sukrėtė kraupios žudynės.
Lenkiją sukrėtė kraupios žudynės.
Lenkiją sukrėtė kraupios žudynės.
Daugiau nuotraukų (2)

Eldoradas Butrimas, Specialiai lrytas.lt, Varšuva

Nov 6, 2015, 4:37 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 12:04 PM

Kražiuose nusikaltimas išaiškėjo ėmus ieškoti dingusios socialinės darbuotojos, o Varšuvoje dėl žudikės sukelto gaisro. 32 metų Magdalena M. tokiu būdu norėjo nuslėpti savo nusikaltimą, nors ir žinojo, kad per gaisrą žus kitame kambaryje miegantys du draugės vaikai.

Nusikaltimas buvo įvykdytas vėlinių naktį. Magdalenos M. planas pavyko tik iš dalies, nes nuo padegtų nužudytos draugės rūbų ir apie ją apdėtų daiktų butas neužsiliepsnojo. Ugnis po kiek laiko savaime nuslopo, tačiau smalkių tvaikas vaikams visvien tapo mirtinu.

Pajutę degėsių kvapą kaimynai naktį iškvietė gaisrininkus, tačiau šie atvyko tik trumpam, nes nė viename namo lange nesimatė ugnies. Kitą dieną į aukos namus neprisibeldęs bet degėsių kvapą užuodęs bičiulis pakartotinai iškvietė gaisrininkus, ir šie, išlaužę duris, atrado tris lavonus.

Kilus įtarimui, kad gaisras buvo sukeltas norint nuslėpti žudynes, į įvykio vietą skubiai buvo iškviesti kriminalistai. Pastarieji nustatė, kad 26 metų mergina mirė nukraujavusi – jai buvo peiliu perpjauta gerklė ir durta keliolika kartų į įvairias kūno vietas.

Aukos vaikai, aštuonerių metų dukrelė ir vienerių metų sūnelis mirė uždusę smalkėmis.

Policininkams kilo įtarimai, kad padegėjas vaikus pasmerkė mirčiai sąmoningai, taip siekdamas išvengti atsakomybės už motinos nužudymą.

Pagal kaimynų nurodymus policija apklausai sulaikė aštuonis asmenis, nužudytos merginos bičiulius, ją nuolat lankiusius namuose. Po dviejų parų tardymo paaiškėjo, kad jauną mamą su vaikais myriop pasmerkė draugė Magdalena M.

Pastaroji viską prisipažino ir nurodė, kur išmetė kruviną virtuvinį peilį. Magdalena M. kol kas užsispyrusiai tvirtina, kad žudynes įvykdė kilus pykčio priepuoliui per konfliktą su drauge.

Policininkai tačiau spėja, kad Magdalena M. buvo iš anksto suplanavusi šią žmogžudystę, nes siekė apiplėšti draugę – pagrobė šios piniginę, telefoną, papuošalus. Prieš du mėnesius Magdalena M. bandė apiplėšti vieno žaidimų salono kasininkę, su peiliu pareikalavusi šią atiduoti pinigus.

Kasininkei paspaudus pavojaus signalą, Magdalena M., pagrobusi keletą vertingų daiktų, spruko, tačiau netrukus policininkai ją pagavo gatvėje. Nuo to laiko moteris buvo nuolatinėje policijos priežiūroje. Įtarta, kad ji apiplėšimui bei žudynėms ryžosi siekdama gauti pinigų narkotikams.

Papjautos moters bei jos vaikų gedintys kaimynai teigia negalintys atsitokėti nuo žinios, kad žudikė yra aukos draugė Magdalena M. Mat pastaroji garsiausiai ir ilgiausiai raudojo po apdegusio buto langais, kur žmonės ėmė masiškai dėti gėles ir žvakes.

Nusikaltimą internete plačiai aptarinėjantys lenkai siūlo atgaivinti mirties bausmę, nes įpatingai žiaurius nusikaltimus vykdančių asmenų gailėtis esą neverta. Magdalenai M. gręsia kalėjimo bausmė nuo 12 metų iki gyvos galvos, priklausomai nuo to ar pavyks įtikinti teisėjus, kad vaikų nužudyti ji neketino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.