Po Paryžiaus atakų dauguma JK gyventojų nori išstoti iš ES

Po išpuolių Paryžiuje

Po Paryžiaus atakų dauguma JK gyventojų nori išstoti iš ES.<br>AP nuotr.
Po Paryžiaus atakų dauguma JK gyventojų nori išstoti iš ES.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 24, 2015, 10:00 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 3:35 AM

Apklausa, kurioje dalyvavo 2 tūkst. žmonių, rodo, kad 52 proc. respondentų nori, jog Jungtinė Karalystė paliktų Bendriją. Tuo metu 48 proc. britų pasisako už šalies narystę ES. Birželį, liepą ir rugsėjį atliktos panašios apklausos rodė priešingus rezultatus.

Šį mėnesį Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Davidas Cameronas pristatė savo tikslus derybose dėl tolesnės JK narystės ES. Iki 2017 metų pabaigos ministras pirmininkas žada surengti referendumą, kuriame gyventojai bus klausiami, ar Jungtinė Karalystė turėtų likti ES nare.

JK pasitraukimas iš ES sudrebintų bloką iki pagrindų, kadangi šalies ekonomika yra antroji pagal dydį Bendrijoje, be to, Jungtinė Karalystė yra viena iš dviejų stipriausių karinių galių. Savo ruožtu proeuropiečiai įspėja, kad šalies pasitraukimas iš ES pakenktų JK ekonomikai ir galėtų sukelti Jungtinės Karalystės skilimą, kadangi škotai galėtų bandyti surengti dar vieną balsavimą dėl nepriklausomybės.

Anksčiau atliktos nuomonės apklausos taip pat atskleidė, kad britų noras likti ES šiemet sumenko dėl Europą užgriuvusios migrantų krizės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.