Vokietija griežtina atsakomybę už išprievartavimus

Vokietijos vyriausybė

Šimtai moterų pateikė skundus dėl lytinių užpuolimų ir apiplėšimų Kelne per Naujųjų metų sutiktuves, daugiausiai kaltindamos arabus ir šiaurės afrikiečius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šimtai moterų pateikė skundus dėl lytinių užpuolimų ir apiplėšimų Kelne per Naujųjų metų sutiktuves, daugiausiai kaltindamos arabus ir šiaurės afrikiečius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-16 13:12, atnaujinta 2017-06-01 13:58

Kanclerės Angelos Merkel kabinetas priėmė pataisas, kurias dar turi patvirtinti parlamentas, kai virtinė lytinių nusikaltimų per Naujųjų metų sutiktuves vakariniame Kelno mieste atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre.

Teisingumo ministras Heiko Maasas sakė, kad siūlomas teisės aktas yra „svarbus žingsnis stiprinant lytinį apsisprendimą“, pridūręs, kad anksčiau Vokietijos įstatymuose buvo „nepriimtinų spragų apsaugoje“ nuo seksualinės prievartos ir užpuolimų.

„Pats laikas tai pakeisti, – sakoma jo pranešime. – Esame tai skolingi aukoms.“

Šiuo metu išžaginimų aukos Vokietijoje turi įrodyti, kad jos ne vien atsisakė santykiauti, bet ir fiziškai priešinosi užpuolikui.

H.Maasas sakė, kad naujosios pataisos apims „faktines aplinkybes, kuriomis nutinka dauguma užpuolimų“.

Dabar išžaginimu bus laikomi atvejai, kai auka buvo užklupta netikėtai, įbauginta arba priversta santykiauti grasinant kitokiu smurtu – pavyzdžiui, smurtaujančio partnerio.

Šimtai moterų pateikė skundus dėl lytinių užpuolimų ir apiplėšimų Kelne per Naujųjų metų sutiktuves, daugiausiai kaltindamos arabus ir šiaurės afrikiečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?