Į Australiją atgabentos Malaizijos „Boeing 777“ nuolaužos

Prie Mozambiko kratų rastos dvi

Į Australiją atgabentos Malaizijos „Boeing 777“ nuolaužos.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Į Australiją atgabentos Malaizijos „Boeing 777“ nuolaužos.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-21 11:13, atnaujinta 2017-06-01 02:40

Vieną iš nuolaužų šio mėnesio pradžioje rado nuotykių ieškotojas iš JAV, savo iniciatyva ieškojęs Malaizijos bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvo „Boeing 777“ nuolaužų.

Vyras smėlio seklumoje Mozambiko sąsiauryje aptiko objektą, kuris gali būti vadinamasis horizontalusis stabilizatorius – lėktuvo uodegos detalė. Anksčiau šioje Indijos vandenyno zonoje buvo rastas flaperonas (sparno dalis), kuris, kaip nustatė ekspertai, buvo dingusio lainerio fragmentas.

Australijos transporto saugumo biuras (ATSB) BBC patvirtino, kad Mozambike rastos nuolaužos jam buvo perduotos sekmadienį. Pasak ATSB, nuolaužas tirdamas biuras bendradarbiauja su Malaizijos tyrėjų komanda. Atlikti ekspertizę padeda ir „Boeing“ kompanijos specialistai.

Malaizijos bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas „Boeing 777“ 2014 metų naktį į kovo 8-ąją išskrido iš Kvala Lumpūro į Pekiną, bet praėjus maždaug dviem valandoms ryšys su įgula nutrūko, ir laineris dingo iš radarų ekranų. Jo paieškose dalyvavo 26 valstybės. Orlaiviu skrido 239 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.