Per autobuso avariją Ispanijoje sužalota ir studentė iš Lietuvos

[[ge:lrytas:lrytas:237725]]

Ispanijoje sudužus autobusui, žuvo 7 italės ir dvi vokietės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ispanijoje sudužus autobusui, žuvo 7 italės ir dvi vokietės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-21 12:20, atnaujinta 2017-06-01 02:32

Avarijos metu nesunkiai sužalota ir studentė iš Lietuvos, BNS patvirtino Užsienio reikalų ministerija (URM). Ji patikslino anksčiau pateiktus duomenis, kad tarp nukentėjusiųjų lietuvių nebuvo. 

„Patikslintais URM duomenimis, per vakar Ispanijoje įvykusią autobuso avariją nukentėjo viena Lietuvos pilietė. Ambasada susisiekė su nukentėjusiąja studente, ji rimtų sužeidimų nepatyrė“, – pirmadienį sakė užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius. 

Pasak jo, Lietuvos diplomatai Ispanijoje palaiko ryšį su nukentėjusiosios artimaisiais. 

Ispanijos šiaurės vakaruose 13 žmonių žuvo, o dar apie 44 buvo sužeisti sekmadienį sudužus autobusui, vežusiam 57 žmones, daugiausia užsieniečius studentus, kurie mokėsi Barselonos universitete pagal Europos „Erasmus“ studijų mainų programą.

Tarp jų buvo 16 valstybių piliečių.

Vairuotojas nebuvo apsvaigęs

Tarp savaitgalio avarijos aukų taip pat yra rumunė, prancūzė, austrė ir uzbekė, radijui sakė už vidaus reikalus atsakingas Katalonijos pareigūnas Jordi Jane.

„Kai kurios jų nebuvo prisisegusios saugos diržais“, – nurodė J.Jane.

Keleivės, kurių amžius buvo nuo 19 iki 25 metų, mokėsi Barselonos universitete pagal Europos „Erasmus“ studijų mainų programą.

Iš viso autobusu važiavo studentės iš maždaug 20 šalių.

J.Jane anksčiau nurodė, kad studentės buvo nuvykusios į Valensiją dalyvauti garsiame Faljaso fejerverkų festivalyje ir važiavo namo, kai jų autobuso vairuotojas nesuvaldė autobuso ir rėžėsi į priešpriešine eismo juosta važiavusį automobilį.

Vairuotojas „kliudė atitvarą dešinėje ir metėsi į kairę taip smarkiai, kad autobuse išlėkė į kitą greitkelio pusę“, aiškino J.Jane.

Tada autobusas susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu, kuriame buvę du žmonės buvo sužeisti, pridūrė pareigūnas.

Autobusu važiavo iš viso 57 žmonės, įskaitant vairuotoją.

Katalonijos aukštojo teismo pranešime sakoma, kad preliminarus tyrimas parodė, jog „autobuso vairuotojas nebuvo apsvaigęs nuo narkotikų arba alkoholio“.

Vairuotojas, kuris sekmadienį buvo apklaustas policijos, gydomas intensyviosios terapijos skyriuje dėl krūtinės traumos, sakė J.Jane. Planuota, kad jis stos prieš teismą pirmadienį, bet tas posėdis buvo atidėtas, vienas teismo šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Ši avarija pagal aukų skaičių buvo viena didžiausių Ispanijoje per kelerius pastaruosius metus.

2014 metų lapkritį vienas maldininkus vežęs autobusas nulėkė į gilią daubą šalies pietryčiuose; tąsyk žuvo 14 žmonių, o dar 41 buvo sužeistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.