Donaldas Trumpas išpuolius Briuselyje jau įtraukė į savo kalbas

JAV prezidentas Barackas Obama pasmerkė teroristinius išpuolius Briuselyje.

D.Trumpas iškart puolė priminti apie grėsmę.<br>AP nuotr.
D.Trumpas iškart puolė priminti apie grėsmę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 7:27 PM, atnaujinta May 31, 2017, 10:33 PM

Jungtinės Valstijos turi būti „labai, labai budrios“, kai įsileidžia ką nors į šalį, pareiškė milijardierius TV stočiai „Fox News“. Jis patvirtino, kad būdamas prezidentas imsis radikalaus imigracijos sustabdymo.

D.Trumpas, kuris aiškia persvara pirmauja kovoje dėl respublikonų kandidato į JAV prezidentus, yra už tai, kad JAV neįsileistų į šalį musulmonų. Reaguodamas į išpuolius Briuselyje, jis sakė, kad kilus tokiai grėsmei jis „uždarytų sienas, kol išsiaiškintume, kas yra“.

Iki šiol JAV įsileido žmones, neturinčius tikrų dokumentų, kritikavo D.Trumpas. „Mes nežinome, iš kur jie. Mes nežinome, kas jie“, – akcentavo jis. Jei tai musulmonai, tai jie esą turi būti „labai, labai nuodugniai“ patikrinti, nes gali būti susiję su „Islamo valstybės“ (IS) džihadistais.

D.Trumpas vėl kritikavo Europos imigracijos ir pabėgėlių politiką ir ypač – Vokietijos kanclerės Angelos Merkel kursą.

„Ši ponia“ įsileido į šalį milijonus žmonių, kurių integracija yra „labai, labai sunki, o kartais ir neįmanoma“, – kalbėjo jis, tačiau kanclerės pavardės nepaminėjo.

O A.Merkel antradienį pranešė, kad šalis dirbs kartu su Belgija, kad padėtų rasti ir nubausti kruvinų atakų Briuselyje kaltininkus, rašo naujienų agentūra „Reuters“.

Kanclerė pridūrė, kad Vokietijos ministrų kabinetas susitiks trečiadienį aptarti, kaip Vokietija galėtų padėti Belgijai dėl 34 gyvybes nusinešusių Briuselio oro uoste ir metro stotyje įvykdytų atakų.

„Visais įmanomais būdais bendradarbiausime su Belgijos saugumo tarnybomis, kad padėtume rasti, identifikuoti ir nubausti šiandien įvykdytų nusikaltimų kaltininkus“, – sakė kanclerė A. Merkel.

Anot D.Trumpo, įvykiai Belgijos sostinėje yra perspėjimas JAV. „Pasižiūrėkite į Briuselį. Briuselis buvo gražus miestas, gražus miestas su nuliniu nusikalstamumu. O dabar tai katastrofiškas miestas, visiška katastrofa“, – teigė jis.

JAV prezidentas Barackas Obama pasmerkė teroristinius išpuolius Briuselyje.

„Amerikiečių mintys ir maldos yra su žmonėmis Belgijoje, – pareiškė jis antradienį Havanoje. – Tai priminimas, kad pasaulis turi būti vieningas“.

Baltųjų rūmų duomenimis, B. Obama prieš tai telefonu kalbėjosi su Belgijos premjeru Charlesu Micheliu.

JAV gynybos sekretorius Ashtonas Carteris patikino, kad joks išpuolis nesudrebins JAV ir jų sąjungininkų ryžto įveikti „Islamo valstybės“ (IS). Kartu jis pažadėjo sąjungininkams europiečiams paramą kovoje su teroru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.